נכנסים לבתים

הבית עם הקיר הכחול | עיצוב דירה בסגנון סקנדינבי

תגובות |shay|

מצד אחד חלל ריק וחשוף הוא מתנה למעצב, משום שהוא מאפשר לו לעשות ככל העולה על רוחו: הכול עומד לרשותו, והוא יכול ליצור בחלל מה שירצה, על סמך דמיונו ובזכות יצירתיותו. מצד שני, מדובר גם באתגר לא קטן. מאיפה מתחילים, באיזה קו עיצובי בוחרים ומעל לכול – איך הופכים את החלל העירום למשהו מפואר, לבית של ממש, שמעניק אווירה ביתית ונראה נפלא? המעצבות של STUDIO DETAILS עונות על התשובה הזאת במלואה, דרך הפרויקט היפה שערכו בבית קרקע פרטי חדש, ‘מהניילונים’, בכפר סבא – פרויקט בעל אלמנטים חזקים מהעיצוב הנורדי־סקנדינבי.

הבית מעוצב ובסגנון מינימליסטי ונקי | צילום: שירן כרמל

הדיירים, משפחה צעירה, זוג בשנות ה 30, עם ביתם בת השנה וכלבם אשר נכנסה להתגורר בבית דו משפחתי מרווח, בעל חלל מרכזי מאורך ורחב ידיים. “כבר בפגישתנו הראשונה בבית, הרגשנו צורך למצוא פתרונות עיצוביים ופונקציונאליים אשר יצרו חלוקות של החלל, עניין ויזואלי ותחושת רעננות” מספרות המעצבות.

האתגר שעמד בפני הסטודיו היה להלביש את הבית כך שיתכתב עם התשתית המודרנית שלו, לצקת לתוכה אופי וסטייל, תוך התחשבות בצרכים ובסגנון מינימליסטי ונקי המועדף על הדיירים. הסגנון הנבחר הינו סקנדינבי/נורדי נקי עם נגיעות של צבע. הפלטה הצבעונית שנבחרה: כחול עמוק, פודרה, אפור ונגיעות של עץ לאיזון החומריות הקרה של החלל.

הכניסה לבית

חלל הכניסה מחלק את קומת הקרקע לשני מתחמים: מצד אחד הסלון ויציאה למרפסת ומצידו השני – מטבח, פינת אוכל ויציאה לגינה. האתגר בבית היה חלוקתו לחללי משנה ועל זה התגברו המעצבות באמצעות נגרות יעודית ושימוש בצבע. לכניסה לבית תוכנן רהיט נגרות בעל גריד רפיטטיבי העשוי מעץ בירץ’ ומעניק לחלל אוירה קלילה, צעירה ומלאת סטייל. הרהיט משמש כדיספליי דקורטיבי ובחלקו התחתון תוכננו שתי מגירות עם גלגלים נסתרים הניתנים לשליפה ומיועדים לאחסון צעצועים בהם משתמשים במהלך היום. זאת על מנת להחזיר את הסלון בסוף היום לקדמותו.

רהיט נגרות בעל גריד רפיטטיבי העשוי מעץ בירץ’ ומעניק לחלל אוירה קלילה, צעירה ומלאת סטייל. | צילום: שירן כרמל

עוד בנושא: עיצוב דירה שכורה בסגנון נורדי סקנדינבי >>

הסלון:

הקיר המרכזי בסלון נצבע בגוון כחול עמוק ומגדיר את החלל בדרמטיות. על גבי הקיר נתלו שתי תמונות בעלות נוכחות צבעונית תוססת ומצידן גופי תאורה מעוצבים. נבחר ריהוט מפנק ונוח על טהרת גווני האפור/אבן. על גבי שטיח המשלב את הפלטה הצבעונית של הבית הוצבו שני שולחנות הניתנים לתזוזה בהתאם לצורך. למרפסת הצמודה לסלון נרכש ריהוט אלטרנטיבי איכותי מבמבוק.

הקיר המרכזי בסלון נצבע בגוון כחול עמוק ומגדיר את החלל בדרמטיות | צילום: שירן כרמל

2 תמונות מינימלסטיות נתלו על הקיר הכחול | צילום: שירן כרמל

נבחר ריהוט מפנק ונוח על טהרת גווני האפור/אבן | צילום: שירן כרמל

השטיח משלב את הפלטה הצבעונית של הבית | צילום: שירן כרמל

המטבח ופינת האוכל:

נבחרה בפינת אוכל עגולה מעץ אשר שוברת את הקווים הישרים ומשלבת חומר טבעי וחם. גופי תאורה מעוצבים מבית GUBI ו-WOUD   הותאמו לפינת האוכל ולאי הסמוך, משלבים את הצבעוניות הרכה שנבחרה לבית. קירות פינת האוכל עוטפים את החלל בגוון פודרה עדין המתכתב עם התאורה באי ועם פריט הנגרות שתוכנן ועוצב על ידי הסטודיו. הרהיט סגור בחלקו התחתון ובחלקו העליון ישנו מידוף פתוח לאלמנטים דקורטיביים וכלים שימושים. הרהיט ממשיך לכיוון הכניסה ועונה על הצורך של הדיירים באחסון של מעילים, נעלים וכיו”ב.

מבט אל עבר המטבח | צילום: שירן כרמל

גופי תאורה מעוצבים הותאמו לפינת האוכל ולאי הסמוך, משלבים את הצבעוניות הרכה שנבחרה לבית. | צילום: שירן כרמל

קירות פינת האוכל עוטפים את החלל בגוון פודרה עדין | צילום: שירן כרמל

פריט הנגרות שתוכנן ועוצב על ידי הסטודיו | צילום: שירן כרמל

מידוף פתוח לאלמנטים דקורטיביים וכלים שימושים | צילום: שירן כרמל

הקומה העליונה

במעלה גרם המדרגות ישנו מסדרון ארוך ממנו מסתעפים חדרי השינה. גם כאן, היה צורך למצוא פתרון עיצובי אשר מחלק את המסדרון למקטעים ועל כן צבענו את הקיר מול גרם המדרגות בכחול עמוק עליו נתלתה תמונה גאומטרית בעלת צבעוניות חזקה.

מבט אל עבר שתי הקומות | צילום: שירן כרמל

סוויטת הורים:

גוון מוקה בהיר נבחר לכלל הקירות והריהוט שתוכנן על הסטודיו בנגרות ייעודית, עוטף את החלל בשלוה ורוגע. טקסטיל משובח משלים את האוירה החל מוילונות, שטיח וכלה במצעים מפנקים.

גוון מוקה בהיר נבחר לכלל הקירות | צילום: שירן כרמל

טקסטיל משובח להשלמת האוירה | צילום: שירן כרמל

פריטי הנגרות נצבעו באותו גוון של הקיר | צילום: שירן כרמל

פריטי עיצוב משלימים | צילום: שירן כרמל

חדר משחקים:

חדר משחקים המותאם לגיל הרך ובו טפט גאומטרי ססגוני, ריהוט מעוצב בשילוב כוננית אחסון מאיקאה. תמונות של האמנים שירן אטד נבחרו להשלמת האוירה ההומוריסטית בחלל.

חדר משחקים המותאם לגיל הרך ובו טפט גאומטרי ססגוני | צילום: שירן כרמל

נבחרו תמונוות להשלמת האוירה ההומוריסטית בחלל | צילום: שירן כרמל

פינת היצירה | צילום: שירן כרמל

כפי שאתם יכולים לראות, המשימה של STUDIO DETAILS הוכתרה בהצלחה: הם הצליחו להפוך את המלך העירום – הבית הפרטי החדש שהיה ריק מתכולה – לחלל מפואר במיוחד, כזה שמתאים בדיוק לאופייה של המשפחה ומשלב בצורה נהדרת בין האלמנטים השונים של העיצוב הסקנדינבי. צעד אחר צעד הם יצרו כאן משהו יפהפה, שכל אחד יתפעל ממנו.

ירידה לפרטים:

ספקים: HABITAT, בדוסה, צמר שטיחים, PAS NORMAL, TOLLMANS, טווינא, קרן אור תאורה, דלקוב, קני קש, רינת אביגדור לוין – מעצבת וילונות, מטפטים, PIECES

תמונות: אסופה, ORIT KALEV, אור רוזנשטיין, MICUSH, שירן אטד

אקססוריז: TWO M, GOLF&CO, ASUFA, TEMA, SOHO