Uncategorized

לברוא חדש בתוך הישן | שיפוץ דירה בתל אביב

תגובות |shay|

כשיש לך בידיים דירה נתונה, צריך לפעול במרחב שהיא מספקת ולא יותר. אין מה לעשות, אלו ‘חוקי הטבע’: צריך לעשות את המקסימום עם מה שיש. נשמע כמו דבר בעייתי ומגביל, נכון? לאו דווקא: כל דירה באשר היא מספקת לנו מרחב עבודה ומאפשרת לנו ‘לשחק’ עם החללים שבתוכה, כך שאפשר ליצור כמעט הכול גם במרחב הקיים. שאלו את מעצבת הפנים הדר חורש צור, שלקחה לידיה מיני פנטהאוז בן 140 מ”ר בשכונת כוכב הצפון בתל אביב – ובתוך הקיים והישן יצרה משהו חדש ומרשים במיוחד, תפור למידותיה של המשפחה.

מבט אל עבר החלל המרכזי | עיצוב: הדר חורש צור | צילום: גדעון לוין

בעלי הדירה, זוג נשוי בעשור הרביעי לחייהם פלוס שתיים, התגוררו בקומה השלישית בבניין מגורים בשכונת כוכב הצפון ושיפצו את דירתם רק לפני שנתיים. עם השינוי במצב המשפחתי הזדמנויות החיים שנוצרו הם החליטו לרכוש את מיני הפנטהאוז בקומה השביעית של אותו בניין ולשפץ אותו על מנת שיתאים לצרכיהם. לשם כך הם פנו למעצבת הפנים הדר חורש צור, שליוותה אותם בהצלחה בשיפוץ הקודם.
הקונספט: שמירה על הישן ובריאתו כחדש תוך שימת דגש על חיסכון בעלויות.
הוחלט לשמור על הריצוף המקורי: בטון מוחלק ופרקט בצבעוניות מגוונת. שבירת קירות והזזת דלתות שנדרשה על מנת להפוך שני חדרי שינה לשלושה, הייתה כרוכה בחיפוש קדחתני של פרקט בגוון וברוחב הנכון, כדי למלא את החללים שנוצרו ולחסוך בעלויות החלפת הפרקט בכל חדרי הדירה.

יחידת הנגרות מהצד של הסלון | עיצוב: הדר חורש צור | צילום: גדעון לוין

יחידת נגרות דו צדדית | עיצוב: הדר חורש צור | צילום: גדעון לוין

פינת העבודה הפתוחה מצידה לחלל המרכזי | עיצוב: הדר חורש צור | צילום: גדעון לוין

פתרון אחסון אלגנטי | עיצוב: הדר חורש צור | צילום: גדעון לוין

אחד מהצרכים שהעלו בעלי הדירה הוא יצירת חלל עבודה ביתי שמצד אחד יאפשר פרטיות ויחיה בהרמוניה לצד שאר החללים בבית ומאידך לא ירגיש מנוכר ומנותק מהחלל הציבורי.  כדי לעמוד באתגר, יצרה המעצבת חלל עבודה שישמש בו זמנית גם  את החלל הציבורי וגם את חלל העבודה. במקום לייצר חדר סטנדרטי מקירות גבס, בחרה המעצבת לעשות שימוש בחומרים בעלי מאפיינים מנוגדים; קיר עץ דו כיווני ליצירת פרטיות והפרדה ברורה בין החללים עליו נתלתה הטלוויזיה שמשמשת את הסלון ומצידו השני יחידת נגרות המשרתת את שני החללים ומהווה פתרון אחסון אלגנטי גם למכשירים המשרדיים כמו פקס ומדפסת וגם למכשור החשמלי של הסלון, וקיר זכוכית ליצירת תחושה של מרחב. השקיפות מאפשרת לאור לחדור מהחלון שבחדר ולמלא את חלל הכניסה לדירה- שהפך להרבה יותר נעים ומזמין. זה המראה שנחשפים אליו כשפותחים את דלת הכניסה. וכך האתגר או החיסרון הפכו ליתרון בולט וחלק מהקו העיצובי המנחה של הדירה.

מטבח מינימליסטי | עיצוב: הדר חורש צור | צילום: גדעון לוין

מידוף משולב עץ וברזל | עיצוב: הדר חורש צור | צילום: גדעון לוין

המטבח החדש מוקם בחלל פתוח שמשקיף לסלון, בזהות מוחלטת למבנה המטבח בדירה הקודמת בה התגוררו הבעלים, כשכמעט כל חלקיו המקוריים מהדירה החדשה נשמרו ועברו
תהליך כלשהו. המעצבת עשתה שימוש במטבח הקיים שעבר שדרוג והותאם לסגנון המודרני אורבני של הדירה: ארונות המטבח נצבעו לצבע משי מט, ונעשו להם השלמות על מנת להתאים אותם
למידות הנדרשות במיקומו החדש של המטבח. משטח הקוריאן האיכותי פורק בשלמותו על ידי איש מקצוע, נחתך, הותאם והורכב מחדש מבלי להסב לו נזק, וכך נחסכו עלויות גבוהות.

מידוף משולב עץ וברזל שהיה תלוי במטבח הדירה הקודמת של הזוג נתלה במטבח החדש ומעניק לו טון נקי וכמעט סימטרי, מה שעובר כחוט השני כקו עיצובי מנחה ומורגש בכל חלקי הדירה, עד אחרון הפרטים. מדף העץ נצבע בשחור והועבר ממש כפי שהוא למטבח בדירה החדשה, מאחר והוא אהוב מאוד על הדיירים ומשרת את כל הפונקציות להם הם זקוקים.

חדרי השינה

בחדר השינה של ההורים, המטרה היתה לייצר מראה דרמטי שיתאים לחדר הרחצה הדרמטי אך מנגד לא קודר וכזה שיעניק תחושה חמימה ומזמינה. לטובת העניין בחרנו צבעים כהים- מיטה ושידות צד באפור כהה והוספנו צבע כחול עמוק ודרמטי לקיר אך כדי להקליל את המראה, שילבנו פרינטים צבעוניים עם קריצה

חדר שינה במראה דרמטי | עיצוב: הדר חורש צור | צילום: גדעון לוין

קיר עניין בצבע כחול | עיצוב: הדר חורש צור | צילום: גדעון לוין

חדר רחצה דרמטי הממשיך את הקו העיצובי של יחידת ההורים | עיצוב: הדר חורש צור | צילום: גדעון לוין

ארון הכיור מהדירה הקודמת שודרג | עיצוב: הדר חורש צור | צילום: גדעון לוין

בחדרי הילדים, דלתות ההזזה נשמרו כמעט בשלמותן, כשבמקור כללו מסגרת זכוכית במרכזן, אותה השלים הנגר לעץ מלא. בחדרי האמבטיה והשירותים הוחלפו הברזים, הידיות, המראה והטיח הבורמזי במקלחון. מהדירה המקורית בחרו הדיירים והמעצבת לשמור על ארון הכיור ולעשות לו שדרוג.

חדר ילדים בצבעוניות עדינה | עיצוב: הדר חורש צור | צילום: גדעון לוין

נבחרו פריטים בודדים לקבלת מראה מינימליסטי | עיצוב: הדר חורש צור | צילום: גדעון לוין

טפט בצבע פודרה עדין מעטר את הקיר בחדר השינה | עיצוב: הדר חורש צור | צילום: גדעון לוין

חיפוי מעניין בשירותי אורחים | עיצוב: הדר חורש צור | צילום: גדעון לוין

כיור עומד לבן היוצר עניין | עיצוב: הדר חורש צור | צילום: גדעון לוין

עיצוב: הדר חורש צור | צילום: גדעון לוין

כפי שאפשר לקרוא ולראות, המעצבת הדר חורש צור הצליחה ליצור ולהפיק המון מהחלל הקיים ש’נמסר’ לה בתחילת הפרויקט. למרות שעמד מולה חלל נתון שלא ניתן לפרוץ את גבולותיו, ובהתאם לדרישותיה השונות של המשפחה, היא הצליחה ליצור דבר יפהפה שלא מוחק את מה שהיה ובורח ממנו – אלא נוכח בו, שומר עליו ויוצר משהו חדש בתוכו. מקסים.

 

ירידה לפרטים:

קבלן: רן זילברסון

נגרות אומן, ריהוט ואקססוריז: האסם

סניטריה: חזי בנק

רצפת בטון: מישל

פרקט: הרקולס

גופי תאורה ואביזרים: pas normal, קרני תכלת