נכנסים לבתים

להכניס את הקיבוץ הביתה – בליבה של העיר | עיצוב דירה בתל אביב

תגובות |shay|

הדיאלוג בין עכבר העיר לעכבר הכפר (והקיבוץ) הוא דיאלוג שמתקיים תמיד, גם בין האנשים לבין עצמם – כאלו שעזבו את הבועה השקטה והפסטורלית לטובת העיר הגדולה. אך האם אפשר לבקש מעט מאותה קיבוציות מלטפת ונעימה גם כאשר גרים באמצע תל אביב, ועוד ממש בכיכר המדינה? התשובה היא כן, אם אתם נמצאים בידיהם של מעצבות Studio Lagom. כי החבר’ה האלה, בעזרת ראייה טובה ויצירתיות בלתי נגמרת, הצליחו להביא מנות הגונות של הקיבוץ לדירת 110 מ”ר של משפחה צעירה בלב העיר הגדולה – ועשו זאת בסטייל.

משפחה צעירה בשנות השלושים המוקדמות שלהם. פלוס שני ילדים בת 4 ובן 2. קיבוצניקים מהצפון במקור. האב בעל חברת סטרטאפ והאם עורכת דין בהכשרתה.

דירת 110 מ”ר בכיכר המדינה, תל אביב. הדירה עברה שיפוץ טוטאלי במטרה להתאים לצרכי המשפחה. אחת הדרישות שלהם היתה להרגיש בחמימות והביתיות של הקיבוץ ממנו הם באים בתוך דירתם האורבאנית. לכן נוף הכיכר הנשקף מבעד לויטרינת הסלון היה משפיע עיקרי בקונספט ויחד איתו צבעים בהירים וחומרים טבעיים לקבלת בית רגוע ומשפחתי בלב העיר התוססת.

עוד בנושא: עיצוב דירה שכורה בסגנון נורדי סקנדינבי >>

יוצאים לסיבוב בדירה

עיצוב המטבח והסלון

החלל הציבורי מכיל את הסלון, מטבח, פינת אוכל, מרפסת וחדר עבודה שקוף.

המשולש הקדוש – מבואת כניסה, מטבח וסלון | צילום: גדעון לוין

רצו להרגיש בחמימות והביתיות של הקיבוץ ממנו הם באים בתוך דירתם האורבאנית | צילום: גדעון לוין

שילוב מושלם בין חומרים וטקסטורות | צילום: גדעון לוין

המטבח פתוח לסלון ובו תוכננה פינת האוכל כחלק מאי המטבח. זהו פרט מיוחד בתכנון אישי עם הנגר והמסגר לקבלת שולחן אוכל דינאמי על גלגלים הנשלף מתוך האי. כאשר שולפים את השולחן מתוך האי נוספים עוד שני מקומות בצמוד לאי ועוד 4 מקומות אם מוציאים את השולחן לגמרי ממקומו לכיוון המרפסת או הסלון.

המטבח פתוח לסלון ובו תוכננה פינת האוכל כחלק מאי המטבח | צילום: גדעון לוין

שילוב של עץ ונגיעות של פליז במטבח ובאי | צילום: גדעון לוין

אריחים מיוחדים המוסיפים חמימות למטבח | צילום: גדעון לוין

פריט נגרות ייחודי | צילום: גדעון לוין

בכניסה לבית, יצרו המעצבות “הול כניסה” מרווח ונעים על ידי חיפוי גדול של נגרות עץ צבוע לבן המכיל ארון כניסה, חשמל ואחסון בתוכו ואת דלת חדר האמבטיה. כך חסכו קירות עבים ומקום “מבוזבז”. כמו כן, תוכנן מול הכניסה לבית חדר העבודה, הבנוי בפרויפיל בלגי לבן ודלתות זכוכית. כך העצימו המעצבות את תחושת הכניסה הרחבה לבית, כאשר רואים את החלון בחדר העבודה מהכניסה ויש תחושה של חלל פתוח ויחד עם זאת ישנה פרטיות ושקט בחדר עבודה סגור.

לצד חדר העבודה תוכנן חדר שירות ומכונות כביסה, פריווילגיה גדולה בדירות תל אביביות אך זה היה חשוב ללקוחות ואכן זה מאוד פרקטי עם ילדים.

חדר העבודה בנוי בפרויפיל בלגי לבן ודלתות זכוכית | צילום: גדעון לוין

כאשר רואים את החלון בחדר העבודה מהכניסה ויש תחושה של חלל פתוח ויחד עם זאת ישנה פרטיות ושקט בחדר עבודה סגור | צילום: גדעון לוין

חדר העבודה מבפנים | צילום: גדעון לוין

נגרות עץ צבוע לבן המכיל ארון כניסה, חשמל ואחסון | צילום: גדעון לוין

עיצוב חדרי השינה

מכילה חדר רחצה שכולו דלתות בלגי וזכוכית במטרה לחסוך במקום ולהכניס אור לחדר הרחצה שאין בו חלון. פינה מיוחדת במינה שנוצרה בחדר ההורים בעקבות חלונות שהיה מרפסת שירות במקור, היא החלון ספסל שמאוד התחבר לשקט והרוגע שביקשו הלקוחות לקבל בביתם.

בהמשך חדר אורחים/משחקים עם ארונות נגרות שתוכננו בהתאמה לאחסון מירבי ובעצם הארון “מחביא” בתוכו עמוד תמיכה גדול מאוד. “אנחנו אוהבות להתגבר על עמודים בעזרת נגרות מותאמת וחכמה” מתארות המעצבות.

חלון ספסל – פינה מיוחדת בסוויטת ההורים | צילום: גדעון לוין

חדר רחצה שכולו דלתות בלגי וזכוכית המכניס אור לחדר | צילום: גדעון לוין

חדר שינה בגווני פסטל נעימים | צילום: גדעון לוין

חדר הרחצה של ההורים עם ארון כיור יפהפה | צילום: גדעון לוין

חדר הילדים בשני גווני כחול | צילום: גדעון לוין

תמונות ואקססוריז בחדר הילדים | צילום: גדעון לוין

מדף הספרים לצד המיטה | צילום: גדעון לוין

ארון כיור בנגרות אישית בחדר הרחצה הכללי | צילום: גדעון לוין

אם גם אתם עברתם לאחרונה (או לפני הרבה מאוד שנים) מהיישוב הקטן והשקט אל לב העיר הסואנת, דעו כי עדיין לא מאוחר: כשיודעים מה רוצים בדיוק, ומיישמים זאת במו ידיהם של מעצבותStudio Lagom המוכשרים, מגלים שגם הקיבוץ יכול לחזור לחיים אצלכם בדירה.

ירידה לפרטים:

ריהוט – טולמנ’ס דוט

ריהוט ילדים – Pieces • פיסז

נגרות: נגריית רוסנק כפר-סבא.

אקססוריז וריהוט: Pas Normal

אריחים ופרקט  Design Vibes by HeziBank :

הדפסים חדרי ילדים: אקלקט

ריהוט ואקססוריז :נושקה