Uncategorized

מדירה סטנדרטית לבית נופש פרטי | עיצוב דירה

תגובות |shay|

כל אחד מאיתנו חולם לגור בדירה שהיא בעצם בית נופש, מקום שאליו מגיעים כדי לחוש באווירת החופש, לנקות את הראש, להרגיש נטולי דאגות. אבל איך עושים את זה בפועל? לא מדובר בעניין פשוט. נדרש כאן שינוי אווירה – וזו משימה ליצירתיים ולמנוסים ביותר. זה בדיוק מה שעשו מעצבות הפנים דקלה וטורי ומיכל גוריון מסטודיו DM, שלקחו דירה קיימת, ארגנו וסידרו אותה, והפכו אותה לפנינת נופש של ממש.

המעצבות בחרו במקום זה להתמקד בחומרים, צבעים ומבטים | צילום: גדעון לוין

הפרויקט התמקד בעיקרו באזור הציבורי של הבית וחדרי הרחצה. הלקוחות רצו לקבל תחושה צעירה, קלילה ואוורירית שתיתן להם את הרגשה של בית נופש בכל פעם שהם נכנסים הביתה מיום עבודה ארוך ומייגע.

אל הדירה הם נכנסו לפני כעשור כאשר נורית הייתה בהריון ולכן לא סידרו ושיפצו את הדירה לפי טעמם. עם השנים הוסיפו עוד ועוד דברים כך שהבית הפך להיות גיבוב של דברים שלא באמת מצאו את מקומם ביחד. “כשנכנסנו לפרויקט בחרנו שלא לעשות שינויים דרמטיים במיקומים של הפונקציות השונות בחלל למעט הורדת קיר בפינת האוכל והחלפת הנמכת התקרה במבואת כניסה ובמסדרון החדרים” מספרות המעצבות, “הן בגלל תקציב מוגבל והן בגלל שמבנה הדירה היה מספק”.

המעצבות בחרו במקום זה להתמקד בחומרים, צבעים ומבטים. לתת פתרונות אחסון ולהפוך את הדירה למקום שמותאם יותר ללקוחות ולאורך חייהם. לתת רכות על ידי צבעים ועל ידי צורות וטקסטורות שונות שהתכתבו אחת עם השנייה וזאת בשביל לחזק את ולהדק את התחושה הכללית בתוך החלל.

יוצאים לסיבוב בדירה

עיצוב מבואת הכניסה

מבואת הכניסה נעטפה בחיפוי נגרות בחיתוך CNC בצורות של עלים שנותנים רמיזה קלה למה שעוד צפוי לבוא בהמשך. את המבואה תחמו בספריה דו צדדית ורודה, שמגלה קלות את חלל הסלון שנגלה בחלקו ומחברת בין הכניסה לבין המטבח. מצידה השני של המבואה בחרו המעצבות לצבוע את הקיר בגוון של תכלת שמלווה אותנו מהכניסה לדירה ועד לסלון. על גבי החיפוי נתלתה מראה, גם בשביל להגדיל את המבואה וגם בכדי לתת מענה למראת גוף בדירה. בנוסף שולבה בתחתית החיפוי יחידת אחסון תחתונה, המאפשרת אחסון פונקציונאלי לתיקים, נעליים וכו’.

מבואת הכניסה נעטפה בחיפוי נגרות בחיתוך CNC | צילום: גדעון לוין

ספריה דו צדדית ורודה, שמגלה קלות את חלל הסלון | צילום: גדעון לוין

נגרות המשתלבת עם המטבח | צילום: גדעון לוין

עיצוב המטבח ופינת האוכל

“היה לנו חשוב להגדיל את אזור האחסון וליצור חלוקה ברורה בין הארונות הגבוהים לבין אזור העבודה במטבח, בעיקר בכדי לתת דגש על הסימטריה ולייצר מראה כמה שיותר הרמוני ונעים לעין” מתארות המעצבות. “למטבח חיברנו את הספרייה, שנתנה נגיעה מהצבע הורוד ונתנה רמיזה לשאר החלל.” את הספרייה הפנו לכיוון המטבח, על מנת להגדיל את  מקום האחסון במטבח ולספק עושר חומרי וצבעוני באזור המטבח.

פינת האוכל קיבלה מראה מרענן, נקי ומהודק עם משחק של גווני גרז’ ולבן. מנורות תלויות שנראות כאילו עשויות מקיפולי נייר על גבי רקע קיר מחופה בחיפוי טבעי בטקסטורה של חבלים צפופים שישלימו ויחזקו את האוירה.

חלוקה ברורה בין הארונות הגבוהים לבין אזור העבודה במטבח | צילום: גדעון לוין

הספרייה חוברה למטבח ומספקת מקום אחסון נוסף | צילום: גדעון לוין

פינת האוכל קיבלה מראה מרענן, נקי ומהודק עם משחק של גווני גרז’ ולבן | צילום: גדעון לוין

מנורות תלויות גבי רקע קיר מחופה בחיפוי טבעי בטקסטורה של חבלים צפופים | צילום: גדעון לוין

עיצוב הסלון

בסלון מתקיימת חזרתיות של כל הצבעים והטקסטורות של מבואת הכניסה, מטבח ופינת האוכל, בשינוי קליל של הגוונים. החבלים שהופיעו בכניסה ובפינת האוכל מופיעים בשטיח באריגה שטוחה בגוון שמדבר עם הרהיט והחיפוי בכניסה ועם החיפוי של פינת האוכל. את הספה ריפדו בגוון אפור שמדבר עם המטבח. שולחנות הסלון מתכתבים עם הספרייה הורדה בכניסה ועם אלמנט המבואה וחיפוי פינת האוכל, ורהיט הטלוויזיה משתלב עם קיר בצבע התכלת שמלווה אותנו מהכניסה ועד לסלון. בכדי לתת דגש נוסף לקוספט שמלווה את הדירה רופדו הכורסאות המפנקות בבדים עם פרינטים של עלים ונגיעות קלות של צבע. הדירה כולה רוצפה בפרקט אלון מעושן שנתן רקע מושלם לכל הצבעים והטקסטורות.

קיר הסלון נצבע בכחול בהיר | צילום: גדעון לוין

הכורסאות רופדו בבדים עם פרינטים של עלים ונגיעות קלות של צבע | צילום: גדעון לוין

מבט לכיוון הסלון | צילום: גדעון לוין

 

עיצוב חדרי הרחצה

חדר הרחצה הכללי קיבל נגיעת צבע יותר נועזת אך עם זאת רקע מאוד רגוע ואלגנטי בעיקר כיוון שחדר הרחצה משמש את שלושת הילדים בבית ומשמש כשירותי אורחים. האמבטיה הוחלפה במקלחון ועיבוי הקיר שמשמש כחיפוי בהיקף צינור אויר של הבניין נוצל לטובת נישה לכלי רחצה.
בחדר הרחצה של ההורים נעשה שינוי משמעותי, הן בגודל והן בתכנון וזאת בכדי לתת להורים תחושה קצת יותר מפנקת, מרגיעה ונעימה.

האמבטיה הוחלפה במקלחון ועיבוי הקיר שמשמש כחיפוי נוצל לטובת נישה לכלי רחצה | צילום: גדעון לוין

חדר הרחצה הכללי המשמש גם כשירותי אורחים | צילום: גדעון לוין

נגיעת צבע נועזת על רקע מאוד רגוע ואלגנטי | צילום: גדעון לוין

חדר הרחצה של ההורים עבר שינוי משמעותי | צילום: גדעון לוין

נכון, אי אפשר לצאת לנופש כל יום ולהיות בו כל היום – אבל בהחלט אפשר להפוך את הדירה הקיימת למשהו שהוא בין בית קיט לדירת נופש אמיתית. בני הבית שעיצבו דקלה ומיכל יודעים שמעכשיו, בכל פעם שירצו לחוש את ניחוח החופש, כל שהם צריכים הוא לעשות צעד קטן מתבקש: לשוב הביתה.

 

ירידה לפרטים

חיפוי קירSHERA

פרקטים- עץ ועצה

מטבח- סמל

כיסאות- פיקאפ

תמונות- גלריה 1of135

נגר- נגרית חסן

תאורה -E.R lighting

שולחן פינת אוכל ושולחנות סלון- סידו

וילונות- אקספרס דיזיין

זכוכיות ומראות- אוריון גלאס

אקססוריז- ID design וביתילי

כלים סניטרים- בוטיק קרמיק