נכנסים לבתים

הגוזלים עזבו את הקן, תראו מה הפסידו | עיצוב דירה בנתניה

תגובות |shay|

במרבית הפעמים עבודתו של מעצב הפנים היא ליצור יש מאין: לקחת דירה נתונה שאין לה הרבה מה להציע, ולהפוך אותה ליצירת פאר. הרי זוהי האומנות שלו, זהו הכישרון שלו – להפוך דבר ‘אפור’ לנוצץ ומרשים. במקרים נדירים על המעצב ליצור מתוך ה’יֵש’, כלומר לעצב בית שהבסיס שלו, הנתונים ההתחלתיים, מופלאים. עם המשימה הזו התמודדה מעצבת הפנים שיר שטייגמן, שהתבקשה לעצב פנטהאוז בנתניה שממנו נשקף נוף עוצר נשימה של הים הכחול. כיצד עושים זאת? מינימליזם הוא שם המשחק, לצד היכולת ‘לגעת’ במקומות הנכונים ורק בהם, ליצירת שילוב מושלם בין הפנים לחוץ.

הדיירים – זוג בשנות ה-60 לחייהם, ללא ילדים המתגוררים בבית, ביקשו ליצור חלל נעים ומינימליסטי שישרה אווירה של חופש ורוגע.

החלל – פנטהאוז בנתניה, חמישה חדרים שהוסבו לארבעה. קו ראשון לים, 150 מ”ר+ 30 מ”ר מרפסת. הלקוחות הם אנשים מאוד מינימליסטיים באופי שלהם, ומאוד אוהבים להיות בבית. לכן היה חשוב לייצר להם מקום שבו יוכלו להירגע וליהנות.

מבט לסלון מתוך יחידת המדפים | צילום: איתי בנית

ספרייה פרקטית המשמשת כמחיצה בין החללים | צילום: איתי בנית

ספרית ברזל בשילוב נגרות (עץ אגוז) מפרידה בין החלל הציבורי לאזור העבודה | צילום: איתי בנית

אחסון המשמש הן את חלל העבודה והן את אזור הסלון | צילום: איתי בנית

הפרויקט עוצב בסגנון מודרני – סקנדינבי – מינימליסטי. בשלב ראשון הוחלט להתמקד בעיצוב החלל הציבורי ויחידת ההורים, ובהמשך להגיע גם לחדרי הרחצה. האלמנט המרכזי בפרויקט, מעבר לנוף המדהים הנשקף מהחלון, הוא הקובייה הכחולה במרכז הבית – שמכילה בצד אחד את המטבח ובצד השני כניסה למסדרון ולחדר השינה.

עיצוב הסלון

הספה מוקמה במרכז החלל, וספרית ברזל בשילוב נגרות (עץ אגוז) מפרידה בין החלל הציבורי לאזור העבודה. “היה לנו חשוב לשמור על חלל כמה שיותר פתוח ולכן עלה רעיון הספרייה שהיא גם פרקטית מאוד וגם משמשת כמחיצה בין החללים” מתארת המעצבת שיר שטייגמן, “תכנון הספרייה היה מאתגר מאוד מכיוון שהיה לי חשוב לשמור על הקומפוזיציה והנראות שלה משני הכיוונים, וגם על הפרקטיקה.” האחסון משמש הן את חלל העבודה והן את אזור הסלון.

הפרויקט עוצב בסגנון מודרני – סקנדינבי – מינימליסטי | צילום: איתי בנית

חלל נעים ומינימליסטי המשרה אווירה של חופש ורוגע | צילום איתי בנית

הבלון בגוונים מונוכרומטיים ושילוב של עץ על גוונים וסוגיו השונים | צילום: איתי בנית

שילוב מדויק בין מתכת לעץ | צילום: איתי בנית

אלוהים בפרטים הקטנים { צילום: איתי בנית

עוד בנושא: עיצוב דירה שכורה בסגנון נורדי סקנדינבי >>

עיצוב המטבח

עוצב בסגנון מודרני מאוד, עם מוצרי חשמל אינטגרליים (כולל המקרר שמסתתר בתוך הנגרות), משטח דקטון בדוגמת שיש וקלפות בעץ אגוז שמכניס חמימות וחוזר בספריה שבסלון. האי רחב ומיועד לישיבה של 8 אנשים, הוא משמש כפינת אוכל המרכזית ביום יום.

האלמנט המרכזי בפרויקט, הוא הקובייה הכחולה במרכז הבית | צילום: איתי בנית

מטבח בסגנון מודרני מינימליסטי | צילום: איתי בנית

משטח דקטון בדוגמת שיש וקלפות בעץ אגוז | צילום: איתי בנית

אי רחב המיועד לישיבה של 8 אנשים | צילום: איתי בנית

מבט אל עבר הבלון | צילום: איתי בנית

מוצרי חשמל אינטגרליים, כולל מקרר המקנים מראה אחיד ונקי | צילום: איתי בנית

ישיבה משני צידי האי המחליף את פינת האוכל | צילום: איתי בנית

עיצוב חדר השינה

המטרה הייתה ליצור חלל נעים ורגוע באווירה סקנדינבית. המבנה המאורך של החדר הכתיב את העיצוב – המעצבת תכננה שם שידת מגירות ארוכה, וארון קיר עם נישה למיטה שמכיל בעיקר תליה משני הצדדים, ובשאר הארון אחסון פחות יומיומי. רוב הבגדים מסודרים במגירות. השידה כוללת גם פינת איפור עם נישה מחופה ברזל מדוקק צבוע בצבע ניוד, ומראה גדולה. ראש המיטה יוצר במיוחד אצל רפד לפי תכנית ועם בד שנבחר בקפידה .הרצפה היא רצפת עץ מלא – פישבון בגימור גס וגולמי שנותן קונטרה לעיצוב הנקי והמינימליסטי של שאר החדר.

ראש המיטה יוצר במיוחד אצל רפד לפי תכנית | צילום: איתי בנית

אומנות מינימליסטית על הקיר | צילום: איתי בנית

ארון קיר עם נישה למיטה שמכיל בעיקר תליה משני הצדדים | צילום: איתי בנית

רצפת עץ מלא – פישבון בגימור גס וגולמי שנותן קונטרה לעיצוב הנקי והמינימליסטי של שאר החדר | צילום: איתי בנית

שידת מגירות ארוכה לאחסון רוב הבגדים | צילום: איתי בנית

פינת איפור עם נישה מחופה ברזל מדוקק צבוע בצבע ניוד, ומראה גדולה | צילום: איתי בנית

פריטים משלימים הממשיכים את השפה העיצובית של החלל | צילום: איתי בנית

המרפסת המפנקת בקו ראשון לים | צילום: איתי בנית

פינת אוכל נוספת מוקמה במרפסת | צילום: איתי בנית

שילוב מינימלי של צמחייה ופריטי עיצוב | צילום: איתי בנית

בסופו של תהליך ניתן לראות כיצד הצליחה שיר לבצע את ה’נגיעות’ הנכונות כך שלא ייווצר עומס עיצובי על הפנטהאוז המרשים, הנהנה מהנוף יוצא הדופן – תוך מילוי בקשותיהם של בעלי הבית עד תום, ויצירת מקום חמים ונהדר להם ולמבקרים אותם. לאלה ולאלה צפויה חוויה בלתי רגילה מהרגע שייכנסו אל הדירה היפהפייה הזאת.