נכנסים לבתים

רגוע, צבעוני ו… סקנדינבי למופת | שיפוץ דירה בנתניה

תגובות |shay|

העולם נחלק לשני סוגים של אנשים: אלו שמתכננים הכול מראש, כדי להגיע אל הרגע המיוחל כשהכול כבר קיים סביבם, ואלו שמתאימים את עצמם לסיטואציה ברגע שהיא מגיעה, ו’זורמים’ עם מה שקורה. הזוג הצעיר שבדירתו נתמקד הפעם שייך ללא ספק לסוג הראשון. ואיך אנחנו יודעים? כשהם עדיין שניים, וכשהצאצאית הראשונה רק בדרך, הם כבר ‘השתלטו’ על דירת ארבעה חדרים בנתניה – והחליטו לשפץ אותה מהיסוד. זה מה שנקרא חשיבה לטווח ארוך.

מדירה מוזנחת בנתניה לפנינה נורדית | צילום: אלעד גונן

הלבשת הבית מאפס | צילום: אלעד גונן

את הדירה המדוברת היה בהחלט צורך לשפץ ולעצב מחדש – וזה, כנראה, מה שדחף את השניים להחלטה הזו יותר מכול. הם הקצו תקציב של 400 אלף שקלים לטובת הפיכת הדירה, במגדל בן 15 שנים, לפנינה. ומדובר, גבירותינו ורבותינו, בדירה מוזנחת ומיושנת מאוד, שהייתה זקוקה לטיפול מן היסוד. למזלן של המעצבות, מיכל סיני ואפרת רז מסטודיו Homemade, מדובר בזוג עם ראש פתוח.“מדובר בשני אנשי הייטק צעירים, שנתנו לנו יד חופשית”, מספרות המעצבות. “הם ביקשו תכנון מחדש של פנים הדירה בסגנון סקנדינבי מינימליסטי, והדגישו שברצונם להיכנס לדירה צבעונית, אך שתהיה גם רגועה ונעימה”. השיפוץ כלל גם את ‘הלבשת’ הבית מאפס, לאחר השלמת העבודות.

מטבח בסגנון נורדי סקנדינבי

פלטת הגוונים שנבחרה היא שחור, לבן, אפור וגוון עץ לחמימות | צילום: אלעד גונן

מטבח בסגנון נורדי סקנדינבי

חלל ציבורי גדול שכל כולו יחידה אחת גדולה | צילום: אלעד גונן

מטבח בסגנון נורדי סקנדינבי

באמצעות האקססוריז התווספו נגיעות של זהב וניחוח אתני | צילום: אלעד גונן

פלטת הגוונים שנבחרה היא שחור, לבן, אפור וגוון עץ אלון לחימום ולריכוך האווירה; ירוק מעושן, חום חמרה ו־ורוד פודרה, שנחשבים אופנתיים במיוחד היום, נבחרו כדי לספק את הטון הצבעוני. באמצעות האקססוריז התווספו גם נגיעות של זהב וניחוח אתני.

בבחירת חומרי הגמר החולט על חיפוי פרקט לכל הדירה, בגוון אלון בהיר, שתורם למראה הנעים והמזמין – ומתאים למסגרת התקציב.

וכעת, לעבודה עצמה.

חדר שינה בסגנון נורדי סקנדינבי

הקיר נצבע בירוק מעושן | צילום: אלעד גונן

חדר שינה בסגנון נורדי סקנדינבי

מראה שבה משתקפים שני החללים | צילום: אלעד גונן

ראשית, הוחלט על הריסת קיר שחצץ בין דלת הכניסה לבין המטבח ויצר מסדרון צר וארוך. בדרך זו הפך החלל הצר והצפוף לחלל ציבורי גדול שכל כולו יחידה אחת גדולה. בחלל הציבורי נמצאים הסלון, פינת האוכל והמטבח – ובהם התרכז חלק גדול מהעבודה.

אחד האתגרים בפרויקט הוא הקיר שמול המטבח, המתחבר לסלון ומסתיים במרפסת – זהו קיר אינסופי במושגים של דירה כזו, ונדרשה כאן מחשבה כיצד להתמודד איתו כהלכה. “האתגר היה לעצב אותו בצורה מעניינת, אך גם פונקציונלית”, מספרות מיכל ואפרת המעצבות. “החלטנו לחלק אותו ליחידות – הכניסה, שעבורה תכנַנו רהיט ייחודי לתליית מעילים, לאחסון מכתבים ולהנחת מפתחות ופלאפונים; המעבר בין המטבח לסלון, שבו תלינו תמונה גדולה ודומיננטית ובה דמות שהזכירה לנו מאוד את בעלת הדירה הדומיננטית; והחלק של הסלון, שלו תכננו מזנון מינימליסטי ופשוט”.

יחידת הורים בסגנון נורדי בגוונים מונוכרומטים

חדר ההורים וחדר הרחצה אוחדו ליחידה אחת | צילום: אלעד גונן

חלל חדר הרחצה עוצב בסגנון אורבני תעשייתי | צילום: אלעד גונן

צינור הספרינקל הושאר חשוף ונצבע שחור | צילום: אלעד גונן

במטבח עצמו ביקשו בעלי הדירה אי רחב ומפנק, שיבוא על חשבון פינת האוכל – כולל משטח עבודה, חמישה מקומות ישיבה וכמה מקומות אחסון. בהתאם למבנה החלל הוחלט להפריד בין הפונקציות במטבח ולא ליצור משטח עבודה המשכי אחד.

פינת עבודה בסגנון נורדי

עיצוב חדר עבודה פונקציונאלי ומזמין | צילום: אלעד גונן

את המרפסת, החשובה במיוחד לבעל הדירה, התבקשו המעצבים להרחיב, כדי לייצר מקום נעים לאירוח ולגידול צמחייה. אריחים קטנים, מצוירים בשחור-לבן, נבחרו לחלק זה של הדירה, כדי לבדל אותו מהסלון (עם פרקט האלון הבהיר) ולייצר מרחב ססגוני וצעיר. חיפוי השיש הוורוד כוסה בבטון אדריכלי.

חדר ילדים בסגנון נורדי סקנדינבי

חדר ילדים בסגנון יער נרווגי | צילום: אלעד גונן

חדר ילדים בסגנון נורדי סקנדינבי

ריהוט שהוכן במיוחד לפרויקט | צילום: אלעד גונן

חדר ההורים וחדר הרחצה אוחדו ליחידה אחת. ארון גדול הוצב לאורכו של החדר, והוא מחליף את חדר הארונות שהיה שם במקור. חלל חדר הרחצה עוצב בסגנון אורבני תעשייתי. אריחים לבנים קטנים עם רובה שחורה מעטרים את החלל הזה, ויוצרים מעין תבנית משבצות. הריצוף – אפור בטון. לכיור, שנקנה במסגרת העבודות, תוכננה על ידי המעצבות קונסטרוקציית ברזל עם מדף שמעליו ארון אחסון, גם הוא מברזל, הכולל דלתות מראָה ואחסון פנימי. צינור הספרינקל הושאר חשוף ונצבע שחור, עם ‘קישוט’ של שרך ירקרק ומרענן. על קיר הכניסה הארוך, מול חלל הרחצה, הוצבה מראה שבה משתקפים שני החללים – חלל הרחצה וחלל השינה. הקיר נצבע בירוק מעושן, ונתלתה בו גם תמונה יפה.

חדר הרחצה וחדר השירותים אוחדו לחלל אחד גדול | צילום: אלעד גונן

קיר אחד נותר ללא חיפוי, ונצבע בצבע חמרה | צילום: אלעד גונן

אותו קו עיצובי מורגש גם בחדר הרחצה הכללי. על מנת לקבל חלל גדול יותר, הוא אוחד עם שירותי האורחים, ובעקבות זאת נוסף לחדר ארון כיור גדול, ואמבט תינוק. קיר אחד נותר ללא חיפוי, ונצבע בצבע חמרה שעליו נתלתה קונסטרוקציית ברזל המשלבת מראָה וקופסת אחסון. ארון הכיור תוכנן אף הוא במיוחד עבור פרויקט זה, בשחור אלגנטי, ולהשלמת התמונה נבחרו ברזים שחורים, ה’מהדקים’ את המראה המתועש.

בעיצוב חדר הילדים, ביקשו המעצבות לצאת מהרגיל והמוכר, הן בגוונים והן בנושא. “התחשק לנו תחושה של יער נורווגי” מספרות המעצבות”. לכן נבחרו מדבקות של עצים ו”ההר” הורוד על הקיר. שידת ההחתלה עוצבה במיוחד עם חיתוכי CNC של עצי יער. גם השולחן והכיסאות הוכנו במיוחד לפרויקט בצורה של חיות יער. כמו כן נבחר שטיח דמוי ברבר מ PVC כדי שיהיה פרקטי למשחק וזחילה.

מקום נעים לאירוח ולגידול צמחייה | צילום: אלעד גונן

מרחב ססגוני וצעיר | צילום: אלעד גונן

חדר עבודה יועד לגבר בבית שביקש לו מקום מפלט נעים ונוח לעבודה ולמשחקי שלט למיניהם. החדר שעוצב משאריות התקציב רובו נקנה באיקאה, למעט הספה לאירוח שנקנתה באינוביישן והפוף של פאנטון.

כחלק מהשירות שהעניקו המעצבים, הם ביצעו את שני השלבים האחרונים – ההלבשה והאבזור של הבית – בתוך 12 שעות בלבד. אחרי שלושה חודשים של תכנונים ושל עבודות, חזר הזוג בסיום היום לדירת חלומותיו, ונותר לו רק לנוח וליהנות.

אין ספק: כשיודעים מה רוצים מראש, ומתכוננים לכך כראוי, התוצאה בסופו של תהליך תהיה מושלמת.

רשימת קניות:

אייטמס גלרי,

TWO.M

פה נורמל

Prat Living

גלוריה מונדי

ALL ABOUT THE KIDS

מטבחי מרגבה

נגרות באייטמס גלרי