נכנסים לבתים

רואים רחוק רואים… מרשים | עיצוב דירה קטנה וישנה בסגנון נורדי

תגובות |shay|

דירה היא הרבה יותר מסתם מקום ‘לשים בו את הראש’: דירה היא הפינה הקטנה שלנו, המקום שבו אנחנו נמצאים עם עצמנו והמקום שבו נתרחב, נגדל ונקים את משפחתנו העתידית. אומנם עבור אנשי הדור הצעיר שבינינו זו עשויה להישמע כמו מחשבה מרחיקת לכת, אבל האמינו לנו – עדיף לחשוב רחוק: כך העתיד נראה ברור יותר, אופטימי יותר ו… מעוצב יותר. תשאלו את הזוג הצעיר מתל אביב, שזכה לעיצוב פנים ו- עיצוב דירה משגע תחת ידיה הנאמנות של המעצבת דנה ברוזה מ־danka design.

עוד במגזין – עיצוב דירה בתל מונד

מבט אל עבר הסלון | צילום: איתי בנית

הסלון נותן במה למרפסת המקסימה | צילום: איתי בנית

אז מה היה לנו בפרויקט הזה? בני זוג, סטודנטים בשנות ה־20 לחייהם בסך הכול, שביקשו לתכנן מחדש את דירתם – דירת קרקע בגודל 54 מ”ר בבניין ישן, תל אביבי קלאסי – כך שתכלול חללי מחיה נוחים, סלון ומטבח בגודל סביר (בדגש על מטבח שמתאים גם לאירוח), חדר רחצה עם אמבט וחדר שינה שבו הרבה פתרונות אחסון וגם פינת איפור. נוסף על אלו, הם ביקשו במסגרת העבודות ‘לייצר’ חדרון שימש ללימודים, ובשלב מאוחר יותר – כי מדובר באנשים שרואים רחוק – להרחבת התא המשפחתי שלהם. דבר חשוב נוסף הוא שבעלי הדירה ביקשו לא לבצע שינויים קונסטרוקטיביים במבנה ולא לשנות את גודלם ואת מקומם של חלונות הדירה. נוסף על כך, הדירה לא שפעה אור טבעי. זהו ללא ספק אתגר, אבל לא משהו שדנקָה לא יכולה לעמוד בו.

המעצבת עשתה שילוב בעץ וראטן | צילום: איתי בנית

“נראה שהדירה מעולם לא עברה שיפוץ משמעותי לפני המהפך”, מספרת המעצבת. “היא הייתה מחולקת בסגנון ישן – חדר אחד ששימש לשינה (באזור החלל שבו מוקם הסלון לאחר השיפוץ), עם יציאה למרפסת, וחדר שני כסלון (היכן שמוקם חדר השינה); המטבח היה בחלל נפרד, עם מרפסת שירות, ובמקומו נמצא כיום חדר הרחצה; חדר הרחצה היה במקור בנפרד מתא השירותים, מימין לכניסה לדירה, ולאחר השיפוץ נמצא שם החדרון הנוסף”.

המטבח מוקם משמאל לכניסה לדירה, בחלל ששימש בעבר כמסדרון. הנגרות שתוכננה עבורו מנצלת את מלוא גובה התקרות, והגוון הירקרק־אפרפר – גוון שיקי ועדכני, מתכתב עם הירוק הטבעי שבחוץ. האי הנמוך עשוי מפורניר אלון מבוקע, ותואם את פרקט האלון שהונח בכל הדירה, מלבד במרפסת ובחדר הרחצה. האי משלב משטח עבודה, כיריים ודלפק ישיבה זוגי. השרפרפים הם בין הפריטים היחידים שבעלי הדירה הביאו איתם מדירתם הקודמת, אך לצורך ההתאמה הם נצבעו בשחור על ידי בעלת הדירה.

המטבח בגוון שיקי ועדכני | צילום: איתי בנית

מצידה האחד של הויטרינה – המטבח | צילום: איתי בנית

דלפק המספק פינת ישיבה אלטרנטיבית | צילום: איתי בנית

בשל נתוני הדירה הללו, נעשתה חשיבה מחוץ לנורמה במהלך העבודות. כך למשל, במקום קיר אטום בכניסה לחדר השינה, יוצרה ויטרינה משולבת של זכוכית וברזל, שנראית נפלא ומאפשרת לאור הטבעי שבוקע מהחלון הגדול של החדר להגיע אל אזור הכניסה לבית והמטבח שנמצאים ממול, ושבהם אין חלונות כלל. וילון גדול ואטום על מסילה מאפשר פרטיות בשעת הצורך.

כמו במטבח, גם חדר השינה תוכנן עם פריטי נגרות שמנצלים את מלוא גובהה של התקרה, ועם פתרונות אחסון רבים (אפילו לציוד מחנאות שבבעלות בעלי הדירה). פינת האיפור המיוחדת נצבעה בגוון אפרסק בהיר, לעומת שאר פריטי הנגרות בחדר שנצבעו בוורדרד־אפרפר. פריטי העיצוב הנלווים, כמו אהיל האוריגמי והטקסטיל, תואמים את סקאלת גוונים זו.

ויטרינה משולבת של זכוכית וברזל | צילום: איתי בנית

פריטי העיצוב הנלווים, כמו אהיל האוריגמי והטקסטיל, תואמים את סקאלת הגוונים של הנגרות בחדר | צילום: איתי בנית

פריטי נגרות שמנצלים את מלוא גובהה של התקרה | צילום: איתי בנית

פינת האיפור המיוחדת נצבעה בגוון אפרסק בהיר | צילום: איתי בנית

חדר הרחצה עוצב בסגנון מונוכרומטי ועדין, בשילוב נגרות מאלון מבוקע ומשטח קוריאן לבן.

הסלון עצמו הפך רחב יותר, והוא נותן במה למרפסת המקסימה, שאליה נגיע מייד. המעצבת הקפידה על ‘זליגה’ של הצמחייה והטבע פנימה, כולל עץ וראטן, כדי להוסיף ירוק וטבעיות לחלל. האקססוריז בסלון נבחר בגוונים שמהדהדים את הירקרק והוורדרד של פריטי הנגרות.

חדר הרחצה עוצב בסגנון מונוכרומטי ועדין, בשילוב נגרות מאלון מבוקע ומשטח קוריאן לבן | צילום: איתי בנית

שילוב מושלם בין העץ לאריחים | צילום: איתי בנית

מכניסים את הירוק גם לחדר הרחצה | צילום: איתי בנית

אחרונה חביבה – המרפסת המיוחדת, שכיאה לבית בתל אביב נחשבת בפני עצמה לנכס. “גם טרם החל השיפוץ המרפסת בלטה בחינניות שלה”, אומרת דנה. “זו מרפסת קטנה מוקפת צמחיה ו־וייב תל אביבי. היה לנו ברור שנרצה להשתמש בה כנקודת המוקד שלנו בתכנון ועיצוב החלל, ונרצה למקם אותה כך שתהיה חלק מהחלל הציבורי של הדירה”.

החומרים שבהם נעשה שימוש במרפסת, הגוונים והפריטים העיצוביים השונים נבחרו כולם במטרה להכניס לתוך הדירה את אותו ה’וייב’ שמציעה המרפסת – נקודה של טבע באמצע אזור אורבני שוקק.

מרפסת קטנה מוקפת צמחיה ו־וייב תל אביבי | צילום: איתי בנית

בסופו של תהליך זכו בני הזוג הצעירים לדירה יפהפייה, נוחה ולא פחות חשוב מזה – כזו שיכולה לשמש אותם לשנים רבות, גם לאחר שהמשפחה תתרחב. המעצבת דנה ברוזה הצליחה, גם עם נתוני פתיחה מאתגרים, לעשות את המיטב ולהעניק למשפחה עתיד מזהיר ומעוצב להפליא.

לאתר של דנה ברוזה לחצו כאן

ירידה לפרטים:

נגרות: גלובל פרוייקטים

חלונות פולימר בשילוב מסגרת עץ: אנדרסן חלונות עץ

פרקט: דקופלוס

אהילי נייר:Tweelingen Design

ספה: איטלוסופה

שולחן אוכל: טולמנ’ס דוט

כסאות ראטן: ביתילי

עציצים: we love plants

גופי תאורה צמודי קיר: טורקיז האוס

מיטה ושידת טלויזיה: איקאה

שטיחי חיות:doing goods

ראש זברה: ג’ינג’ר