נכנסים לבתים

דירה נורדית | שינוי גדול מגיע מהדברים הקטנים

תגובות |shay|

דירה מקבלן, ועוד ‘על הנייר’, נחשבת כחומר ביד היוצר: המעצב יכול לגשת אליה, לכאורה, עם כל רעיון שירצה, ולחולל בה שינויים מרחקי לכת. במציאות המצב מורכב יותר, שהרי הסטנדרט העיצובי של הקבלן כבר קיים, וכל שינוי מהפכני הוא שינוי שעולה הרבה כסף. אל המרווח הצר הזה, שבין הרצון לעצב את הבית בדיוק לפי רצונות בעליו לבין הרצון שלא להוציא כסף רב מדי, נכנסו אנשי Studio Lagom ויצרו נכס לתפארת.

“מדובר בזוג צעיר עם שני ילדים קטנים”, מספרים המעצבים. “הלקוחה ביקשה ליצור עבורה ‘בועה אסתטית, נורדית ושיקית’ בדירת הקבלן שנרכשה ‘על הנייר’ בראש העין”. מהסיבה הזו, הליווי של הפרויקט החל כבר בשלבי הרכישה הראשונים, ונמשך כשנתיים. בסופו של תהליך עמוס שינויים, שרטוטים ורכישות, ביצעו הבעלים והמעצבים כמעט כל פעולה יחד. “אפילו תלינו כל תמונה יחד איתם על הקיר, ומיקמנו את כל הקססוריז שנאספו ונקנו בדרך”, מספרים המעצבים.

העבודה החלה במטבח, שזכה להרחבה משמעותית על חשבון חצי חדר שהיה קיים בתכנון המקורי של הקבלן. ההרחבה הזו הפכה את החלל לגדול פי כמה, ואפשרה להציב במרכזו אי (כי איך אפשר היום בלי…?) המשמש גם כפינת האוכל של המשפחה. בחלל הזה שולטים שני גוונים: צבע קפה בהיר, שמאפיין את החצי התחתון של הארונות, וצבע לבן לארונות הגבוהים. השילוב הזה יוצר מראה נעים ומרגיע בחלל שנחשב לאחד המרכזיים בבית.

מטבח מעוצב בסגנון נורדי סקנדינבי

עיצוב פנים: Studio Lagom | צילום: עינת אביגיל אסף

מטבח מעוצב בסגנון נורדי סקנדינבי

עיצוב פנים: Studio Lagom | צילום: עינת אביגיל אסף

מטבח מעוצב בסגנון נורדי סקנדינבי

עיצוב פנים: Studio Lagom | צילום: עינת אביגיל אסף

הסלון גם הוא גדול למדי, והוא פתוח למטבח. המעצבים ביקשו ליצור הפרדה מסוימת בין החללים, ועשו זאת בעזרת ספה החוצצת בין המטבח לסלון. “הספה הזו מייצרת את האינטימיות גם בישיבה בסלון הפתוח”, הם מספרים.

רהיט הטלוויזיה תוכנן בנגרות אישית כפריט באורך חמישה מטרים, המכיל פונקציות שונות ומשתנות לאורכו, בהתאם לאזור בחלל: קלפה נפתחת לשולחן, שמאפשרת גם אחסון ברהיט; מזנון טלוויזיה; גומחה למזרן ולכריות שמתפקדת כספסל ישיבה; ומקומות אחסון נוספים, למשחקי הילדים ש’טיילו’ לסלון. כך מקבלים סלון שהוא גם פונקציונלי וגם מלא בסטייל.

מטבח מעוצב בסגנון נורדי סקנדינבי

עיצוב פנים: Studio Lagom | צילום: עינת אביגיל אסף

מטבח מעוצב בסגנון נורדי סקנדינבי

עיצוב פנים: Studio Lagom | צילום: עינת אביגיל אסף

עיצוב פנים: Studio Lagom | צילום: עינת אביגיל אסף

מטבח מעוצב בסגנון נורדי סקנדינבי

עיצוב פנים: Studio Lagom | צילום: עינת אביגיל אסף

חדר השינה של ההורים תוכנן כ’מיני סוויטה’ נורדית צעירה. בתוך החדר ישנו חדר ארונות מרווח, שנוצר הודות לביטול אותו חצי חדר ששימש גם להרחבת המטבח מהעבר השני של הקיר.

עיצוב חדר שינה נורדי סקנדינבי

עיצוב פנים: Studio Lagom | צילום: עינת אביגיל אסף

עיצוב חדר שינה נורדי סקנדינבי

עיצוב פנים: Studio Lagom | צילום: עינת אביגיל אסף

עיצוב חדר שינה נורדי סקנדינבי

עיצוב פנים: Studio Lagom | צילום: עינת אביגיל אסף

חדר הרחצה עוצב, בהתאם למסורת הנורדית, כך שיהיה קומפקטי ונוח, עם גוונים בהירים על הקירות ואריחי משושים דמויי שיש עדין. כריצוף נבחר אריח שחור סטנדרטי של הקבלן, על מנת לחסוך בעלויות, והוא נבחר גם לאמבטיית הילדים.

חדר אמבטיה מעוצב בסגנון נורדי סקנדינבי

עיצוב פנים: Studio Lagom | צילום: עינת אביגיל אסף

חדר אמבטיה מעוצב בסגנון נורדי סקנדינבי

עיצוב פנים: Studio Lagom | צילום: עינת אביגיל אסף

חדר אמבטיה מעוצב בסגנון נורדי סקנדינבי

עיצוב פנים: Studio Lagom | צילום: עינת אביגיל אסף

הממ”ד תוכנן לשמש כחדר משחקים לילדים לעת עתה, ובעתיד – כחדר לילד. על כן, הארון בחדר תוכנן בנגרות אישית גם הוא ואינו מתפרש על כל הקיר, אלא מיועד לאחסון כללי של הבית נכון לעכשיו. בעתיד, הודות להתאמתו האישית למידות החדר, אפשר יהיה להציב מיטת נוער לצידו (במקום שכעת ישנם מזרן וכריות המשמשים פינת קריאה). חלקו השמאלי העליון של הארון הינו פנימי יותר, וחלקו התחתון יכול לשמש כשידת לילה עם שתי מגירות. הצבע הצהוב מדגיש את החלק הזה ומוסיף עוד עניין וצבעוניות לחדר הנעים.

עיצוב חדר ילדים בסגנון סקנדינבי נורדי

עיצוב פנים: Studio Lagom | צילום: עינת אביגיל אסף

עיצוב חדר ילדים בסגנון סקנדינבי נורדי

עיצוב פנים: Studio Lagom | צילום: עינת אביגיל אסף

באמבטיית הילדים הוסרה הדלת המובילה לחדר השירות הצמוד. בעבודת נגרות מתוכננת אישית נוצר  בחדר ארון שירות מסודר למכונת כביסה ועוד. אמבטיית הילדים תוכננה גם היא בגוונים של שחורˉלבן, בדומה לאמבט ההורים. ארון הכיור תוכנן גם כן בנגרות אישית, כארון גדול באורך שני מטרים, המכיל שטח אחסון רב לכביסה ועוד. הארון עשוי פורניר אלון טבעי ושיש שחור.

 

כך, עם שינויים מבניים לא רבים, עם עבודת נגרות מיומנת ועם הרבה מאוד תוספות קטנות ובעלות השפעה רבה על החלל, נוצר בית בדיוק לפי בקשתם של בעליו: בית חמים, נעים ומשרה שלווה, בסגנון נורדי שאי אפשר לטעות בו.