Uncategorized

עיר, ובתוכה קיבוץ, ובתוכו דירה – ובתוכה פלא קסום | עיצוב דירה ב”קיבוץ” גליל ים

תגובות |shay|

על העובדה שישראל הולכת וגדלה בקצב מדהים אין כל עוררין. גם על כך שהערים הגדולות הופכות גדולות עוד יותר – כל כך גדולות עד שלעיתים הן ‘בולעות’ לתוכן יישובים קטנים שפעם נמצאו אי־שם בשוליה. כזה הוא הקיבוץ גליל ים, שהפך בשנים האחרונות מיישוב פסטורלי לשכונה הרצליינית מתפתחת. נשמע מעט עצוב? לא בטוח: כי כשנותנים למקום את הכבוד הראוי לו, ומוסיפים לו טאצ’ מודרני חינני, אפשר לקבל תוצאה נהדרת. זה בדיוק מה שעשתה מעצבת הפנים סתיו ברין בדירת קבלן חדשה בגליל ים – והבטיחה למשפחה המתגוררת בה פינה של קסם בלב הקיבוץ העירוני.

מדובר בדירה חדשה, ‘מהניילונים’ בת ארבעה חדרים. דירות רבות כאלו צצות לאחרונה באזור, אבל בעליה – זוג צעיר עם שני ילדים – הם חלוצים של ממש: משפחה בת ארבע נפשות שעברה מתל אביב והייתה הראשונה שנכנסה לבניין החדש.

אם החידושים הללו אינם מספיקים, נספר שתוך כדי העבודות נולד במזל טוב ילד שני למשפחה – דבר שהוסיף לאתגר שבעבודת העיצוב, ושינה את הפרוגרמה עבור הדירה. לא שמדובר בדבר רע: הרי כל שינוי הוא הזדמנות, וכל הזדמנות יוצרת משהו חדש ונפלא.

אופן ספייס, סלון מטבח ופינת אוכל | צילום: שי לוגסי

“כמו בעלי דירות רבים כיום, גם המשפחה הזו ביקשה בית פונקציונאלי אך יפה, שינצל נכון את החלל ויותאם לילדים”, מספרת סתיו המעצבת. “מדובר בדירת קבלן, כאמור, ונוסף על כך נדרשה שמירה על מסגרת תקציב מוגדרת, ולכן השינויים האפשריים בכל הנוגע למבנה החלל ולצורתם הפנימית של החדרים לא היו גדולים. ובכל זאת יצרנו כאן פינה חמה ויפה”.

שנצא לסיור בדירה?

הסלון המעוצב

העבודות החלו בחלל המרכזי, הכולל את הסלון ואת המטבח. הסלון נמצא בכניסה לבית, ובמרכזו ספה ארוכה ומזמינה. לצד הספה כורסת נדנדה, והחלל כולו תחום באמצעות שטיח ניטרלי. מזנון הטלוויזיה משלב עץ ומתכת ומציע שילוב יפה, עדין ועל־זמני. הקיר הסמוך לדלת הכניסה מהווה אומנם חלק מהסלון, אך במסגרת עובדות העיצוב הוא קיבל תיחום משלו, ל’מבואת כניסה’, באמצעות ספסל קטן. המרפסת, המשך ישיר של הסלון שאף ניבטת מתוכו, עוצבה בגוונים רכים ומזמינים.

סלון מעוצב בגוונים ניטרלים עם נגיעות של פודרה וחום | צילום: שי לוגסי

שילוב של שני שולחנות בגודל וחומריות שונה | צילום: שי לוגסי

שולחן עץ שחור עם צורניות מיוחדת | צילום: שי לוגסי

מידוף, מתכת כחלק מהמזנון | צילום: שי לוגסי

חיטה המתכתבת עם הגוונים הטבעיים של הבית | צילום: שי לוגסי

ספסל המשמש כמבואת כניסה קטנה | צילום: שי לוגסי

המטבח המעוצב ופינת האוכל

המטבח בנוי בצורת רי”ש, בקווים נקיים וללא ידיות, על מנת לשמור על מראה אחיד. המטבח חובק בתוכו פינת אוכל שנבחרה בכוונה כפינת אוכל מעץ, כדי להכניס חמימות לחלל. בפינת האוכל ארבעה כיסאות אפורים עם גימור של מתכת שחורה. לצד המטבח נותרה נישה קטנה אשר משמשת כמעין מעבר לאזור החדרים בבית. היא נצבעה בגוון פודרה, ונתלו עליה שלושה מדפים ותמונה. הגוון העדין יחסית שנבחר לנישה מרמז על האווירה הממתינה בחדרים עצמם, ולמעשה משמש כמעין הכנה לגוונים הנעימים והבהירים בחלק זה של הבית.

מטבח בקווים נקיים בצבע לבן עם משחק עומקים | צילום: שי לוגסי

פינת אוכל מעץ המכניסה חמימות | צילום: שי לוגסי

2 גופי תאורה מפליז מעל פינת האוכל | צילום: שי לוגסי

משחק של עומקים | צילום: שי לוגסי

פינת אוכל ופינת קפה | צילום: שי לוגסי

להשלמת המראה הנקי נבחר שיש גידים הממשיך לחיפוי הקיר | צילום: שי לוגסי

נישה קטנה אשר משמשת כמעין מעבר לאזור החדרים בבית | צילום: שי לוגסי

מכאן נעבור לחדרי השינה

ביחידת ההורים הוצבה מיטה שנרכשה באיקאה. מדובר במיטה סטנדרטית למדי, אך היא זכתה לשינוי משמעותי מבחינה חזותית על ידי צביעת גב המיטה בגוון ירוק מרווה, אשר גם מרענן ומחיה אותה, וגם כמו תוחם את המיטה ומוסיף אווירה חמימה. מעל המיטה, לצד החלון, נתלתה תמונה בגוונים בהירים, בדומה לגווני המיטה. על הרצפה בצד המיטה הוצב סטול עץ המשמש כשידת צד. חדר הרחצה פשוט ואלגנטי, ועוצב בגווני שחור ולבן.

גב המיטה מצבע בצבע ירוק מעושן המכניס חמימות לחלל | צילום: שי לוגסי

תמונה בוונים נעימים ומסגרת עץ נתלתה מעל המיטה | צילום: שי לוגסי

וילונות לבנים ורכים מכניסים רוך לחלל | צילום: שי לוגסי

סטול עץ המשמש כשידת צד מושלמת | צילום: שי לוגסי

שטיח נפרש למרגלות המיטה | צילום: שי לוגסי

סט מתלים מינימליסטים נתלה בכניסה לחדר ומשמש לתליית בגדים ותכשיטים | צילום: שי לוגסי

מקלחת בגוונים של שחור ולבן | צילום: שי לוגסי

מתלה פליז מינימליסטי | צילום: שי לוגסי

חדר הילדים עוצב בקווים נקיים. הקיר הסמוך למיטה נצבע בגוון ירקרק, ולצידו הותקן טפט גריד עד 3/4 גובה הקיר. החדר עוצב עם חשיבה קדימה, ולכן נבחרו צבעים ודוגמאות שאינן ילדותיות – אך כן מספקות תחושה חמימה, ילדית וכיפית. כך יוכלו הילדים ‘לגדול אל תוך החדר’, שיתאים להם אף כאשר יהיו בני נוער מתבגרים.

חדר ילדים עוצב בצבעוניות שקטה ונעימה | צילום: שי לוגסי

שילוב מושלם של צבע וטפט | צילום: שי לוגסי

מנורת לילה בצורת פיל עם טקסטורת משושים קטנים | צילום: שי לוגסי

אביזרי מיטה בגוונים של חום-חמרה | צילום: שי לוגסי

אקססוריז מקש ושטיח המכניסים חמימות ורוך | צילום: שי לוגסי

בחדר המשחקים הסמוך, ועל מנת ליצור אזור סטרילי עם מינימום גירויים, תוכנן ארון קיר גדול אשר יכיל את כל המשחקים, מתוך מחשבה ורצון לתת לילדים כמה שיותר מרחב לדמיון ולאפשר תחלופה וגיוון של הצעצועים הגלויים.

המרפסת

המרפסת של הבית מהווה המשך ישיר של הסלון ואף ניבטת מתוכו. עוצבה גם היא בגוונים רכים ומזמינים.

מרפסת נעימה ומזמינה | צילום: שי לוגסי

מרפסת כהמשך ישיר לסלון | צילום: שי לוגסי

כפי שאפשר להתרשם, הן מהתמונות והן מההסברים המפורטים, גם בדירת קבלן ובמסגרת תקציב מוגדרת מראש אפשר ליצור המון. כל שצריך הוא יצירתיות ומעוף, ויציאה מההגדרות המקובלות, ממש כשם שעשתה המעצבת סתיו. בדרך זו מקבלים דירה ייחודית בתוך מעטפת סטנדרטית – והרגשה חדשה ומרעננת בתוך קיבוץ ותיק שעובר שינוי גדול.

 

 

קרדיטים:

תכנון ועיצוב פנים – סתיו ברין | www.instagram.com/stav_brin

צילום – שי לוגסי | www.instagram.com/lugassishay

מזנון – המסגרייה

מטבח – איקאה

ריהוט ואקססוריז – Tollman’s Dot – טולמנ’ס דוט | Bring It Home | PRAT LIVING | 1of135 | two.m