נכנסים לבתים

מתל אביבית טיפוסית לסקנדינבית שיקית | שיפוץ דירה בסגנון נורדי

תגובות |shay|

גם בית מגורים – וגם כזה שיאפשר לבני הזוג לעבוד; גם חדרי מגורים, חדר שירות ומרפסת – וגם חדר עבודה וחלל אקוסטי; גם אור יום בשפע – וגם תחושת מרווח ומקום. את כל אלו יחד נדרשה האדריכלית, שהיא גם בעלת הדירה, ליצוק לתוך דירה תל אביבית ישנה וטיפוסית, ועוד כפרויקט הביכורים שלה. את התוצאה אתם יכולים לראות לפניכם: בית בסגנון נורדי, מאוזן, משפחתי, חם ונעים, שמציע לבני הבית הכול. נכס פונקציונלי, ביתי ומעוצב כהלכה. לא צריך יותר מזה.

כרטיס הביקור של האדריכלית | צילום: איתי בנית

צילום: איתי בנית

הדיירים, זוג צעיר+ כלבה, בשנות ה-30 לחייו, המצפים לילדה, רכשו דירה תל אביבית ישנה טיפוסית בגודל של 88 מ”ר במטרה לשפץ אותה מהיסוד. החלוקה הבסיסית הייתה מוצלחת אבל מכיוון שהמטבח ומרפסת השירות היו סגורים בקיר הייתה תחושה חנוקה וחשוכה יחסית במטבח ובסלון.

הושם דגש רב על אחסון | צילום: איתי בנית

פתחו את המטבח אל הסלון ליצירת חלל המשכי | צילום: איתי בנית

הפעולה הראשונה שהייתה דיי מתבקשת היא לפתוח את המטבח אל הסלון לחלל אחד המשכי. הפעולה הדרמטית השנייה הייתה לשבור את מרפסת השירות ולהפוך אותה לחדר עבודה/נגינה/כביסה בעל קירות זכוכית. חדר שלמעשה התגבש מצורך – בעל הדירה מנגן על גיטרה חשמלית (רצון להפרדה אקוסטית משאר הבית), בעלת הדירה אדריכלית שזקוקה ל”משרד” קטן לעבודה ולפגישות עם לקוחות וגם היה רצון לשמור על האופציה לתליית כביסה בסמוך למכונה.

כניסת אור מכיוון חלל העבודה | צילום: איתי בנית

בחירת מדויקת של צבעים וטקסטורות | צילום: איתי בנית

צילום: איתי בנית

מיקומו האסטרטגי של החדר בסמוך לפיר גרם לבחירת החומריות של קירות הזכוכית- הכנסת אור לכלל הדירה בעיקר למטבח ולסלון מעוד כיוון + יצירת תחושת מרחב הודות לשקיפות של הזכוכית. יחידת הנגרות הפינתית בסלון תוכננה בקפידה, “היה רצון לשמר תחושה של סלון מרווח” מספרת האדריכלית.

תחושת מרחב הודות לשקיפות הזכוכית | צילום: איתי בנית

חלל שהתגבש מצורף | צילום: איתי בנית

בכל הדירה הושם דגש רציני על יצירת מקומות אחסון מותאמים אישית לצורכי הדיירים. החל ממסתור לפח נייד על גלגלים במטבח, דרך מידוף מותאם לתיקים+מפתחות+רצועה של הכלבה ועד שקע בתוך הארון לשואב האבק. המחשבה הייתה שכל מה שלא יילקח מראש בחשבון בדירה כזו – לא יהיה לו מקום אח”כ ויווצר בלאגן ויזואלי. באותו הלך רוח תוכנן ארון חדר העבודה המכיל מזוודות, גיטרות, מגבר, מכונת כביסה ומייבש.

צילום: איתי בנית

צילום: איתי בנית

צילום: איתי בנית

בחדר הילדים היה שימוש בפתרונות נגרות יחודיים- הארון נבנה לפני כ-30 שנה ע”י סבו של בעל הדירה, במקור היה בן 4 דלתות אך אינו נכנס בנישה הקיימת, על כן פירקו רבע מהארון ובנו בעזרת הנגר יחידת מדפים פתוחים שמנצלת בצורה מקסימלית וגם נותנת טאץ’ עיצובי נעים.

מצפים לילדה | צילום: איתי בנית

צילום: איתי בנית

צילום: איתי בנית

שירותי האורחים שהיו במקור בסמוך למרפסת השירות הועברו לחדרון קטן ששימש כמחסן תוך שינוי תוואי הקיר המפריד בינו לבין האמבטיה על מנת לייצר מרחב שימוש תקני לקבועות הסניטריות בשני החדרים. כאמור זהו פרויקט הביכורים של האדריכלית והיא התייחסה אליו כאל כרטיס הביקור שלה, על כן רצתה לייצר מגוון של חומריות וגישות עיצוב בהן היא מאמינה.

מגוון חומרים וגישות עיצוביות | צילום: איתי בנית

חדר האמבטיה חופה בשני גווני אריחים | צילום: איתי בנית

חדר האמבטיה חופה בשני גווני אריחים- על מנת ליצור המשכיות בין גוון האמבטיה לחיפוי המקיף אותו. חדר שירותי האורחים עוצב בצורה מונוכרומטית עם קריצה של טקסטורה באריחים תוך שימת לב לגימור- שימוש בפרופיל קצה. חדר האמבטיה תוכנן כחדר “זוגי”, בשל ההחלטה לא לייצר “יחידת הורים”. האמבטיה (מצפים לילדה כאמור) היא בעלת שני ראשי גשם נפרדים וגם ישנם כיורים כפולים על מנת לייעל זמנים וגם לאפשר מקלחת במקביל (כמו בבית מלון).

קריצה של טקסטורה | צילום: איתי בנית

גימור של פרופיל קצה | צילום: איתי בנית

לפעמים נדמה כי מעומס הדרישות והציפיות יכול פרויקט לקרוס. אך הפרויקט הזה מוכיח שאם רוצים אפשר לעמוד במשימה בגבורה – ואף להפיק ממנה המון. יצירתיות, תושייה, תעוזה וראייה מרחבית, לצד שימוש נכון בצבעים ובפריטי עיצוב מתאימים, זה כל מה שצריך כדי לתרגם גם את המשימה המורכבת ביותר לתוצאה נורדית מופלאה.

מוזמנים לקרוא עוד בבלוג של אפרת, לקישור לחצו כאן

 

ירידה לפרטים:

קבלן מבצע: תומר דביר

נגרות: הרודס מטבחים/נגריית אלקיים

אלומיניום: אלום חמד תאורה: לסרי אמנות התאורה בשיתוף אדר’ אפרת וינרב

רהיטים: טולמנס, ביתילי, גלי ליבנה, גולף&קו, השטיח האדום

רדיאטורים: תרמוסטיילר

גופי תאורה: אליאקספרס

מקלחון: מאור דהן