Uncategorized

בהיר ושקט בעיר הגדולה: שיפוץ דירה בשכונה צפון תל אביבית

תגובות |shay|

לפעמים זה קורה בילד הראשון ולפעמים רק בשני או בשלישי – אבל עבור זוגות רבים הטריגר לעבור דירה ולהתרחק ממרכז העיר הוא הגדלת המשפחה והצורך בבית מרווח, מאוורר ושקט יותר.

בעלי הדירה זו הם זוג צעיר בשנות ה-30 לחייהם, היא מעצבת גרפית והוא מתכנת. הם החליטו לעזוב את מרכז תל אביב עם שתי הכלבות והחתולה לטובת דירה באחת מהשכונות הצפוניות הוותיקות של העיר. הם התחילו את שיפוץ הדירה עם המעצבת מאיה שינברגר כשהאישה הייתה בהיריון עם ילדם הראשון – והוא נולד תוך כדי תהליך העבודה.

הדירה בעלת ארבעה חדרים, כ-100 מ”ר, הייתה מעוצבת בסגנון כבד ומיושן וחלוקת הפנים שלה דרשה התאמה לאורח החיים של המשפחה הצעירה, שביקשה חלל פתוח באווירה קלילה ובמראה מודרני, מאוורר ובהיר.

חלל פתוח באווירה קלילה ובמראה מודרני, מאוורר ובהיר | צילום: איתי בנית

מבט לכיוון המטבח והכניסה לבית | צילום: איתי בנית

 

החלל הציבורי – אורבניות עם אוויר

החלל הציבורי של הדירה נחשף מהכניסה, אשר נפתחת מול הסלון, שבקצהו חלון גדול הפונה לנוף אורבני. החלל כולו רוצף בפרקט עץ אלון בדוגמת פישבון, ועל גבי הקיר הארוך שמלווה את הדירה מהכניסה ולאורך הסלון הותקנה ספרייה מינימליסטית מברזל שחור עם מדפים דקיקים, המספקת מקום לטלוויזיה ולתצוגה של ספרים וחפצי נוי. לאורכה הותקן פס צבירה שחור ומולה מוקמה ספה פינתית אפורה. לאורך החלון הגדול חופה ספסל בנוי קיים בלוחות עץ שנצבעו בצביעה מיוחדת ליצירת גימור דמוי בטון. מעליו תלוי גוף תאורה אלגנטי מבטון המדגיש את החומריות.

במרכז הסלון שטיח גיאומטרי בגווני אפור ומעליו שני שולחנות שלHAY , אחד בגימור אלון טבעי והשני בגימור ברזל מושחר. נגיעות עדינות של צבע שולבו בחלל באמצעות כורסת עור בגוון כתום וכריות נוי בגוונים מעושנים של חום וירוק.

לאורך הסלון הותקנה ספרייה מינימליסטית מברזל שחור | צילום: איתי בנית

ספרייה המספקת מקום לטלוויזיה ולתצוגה של ספרים וחפצי נוי | צילום: איתי בנית

ספסל בטוני ממוקם לאורך הויטרינה | צילום: איתי בנית

סלון בגוונים ניטרליים ונעימים | צילום: איתי בנית

שילוב מושלם של חומרים | צילום: איתי בנית

צילום: איתי בנית

 

מרפסת שירות שהפכה למטבח

המטבח ממוקם משמאל לכניסה, הוא החליף את מרפסת השירות שהייתה קיימת לפני השיפוץ. הוא תוכנן בצורת האות רי”ש עם צלע קצרה של ארונות נמוכים, כיור, מדיח ומקרר יין, וצלע ארוכה

שכוללת משטח עבודה נוסף וכיריים, ולימינם יחידת ארונות גבוהים עם מקרר, תנור ומיקרוגל, שמעליהם פתח מיזוג אוויר. חזיתות המטבח לבנות ומינימליסטיות ומשטח העבודה בגוון אפור ובטקסטורת טרצו. המשטח משמש גם לחיפוי הקיר. באזור הכיריים, שמוקמו בנישה בהתאם למיקום העמודים הקיימים, הוא מטפס עד התקרה. בפינת החלל מוקמו שני מדפים לבנים ומעודנים לתצוגה ולאחסון נגיש. פסי צבירה מושחרים מלווים את המטבח לכל אורכו, ומול הארונות הגבוהים מוקמו גופי תאורה צמודי תקרה בצורת צילינדר.

במקום אי מרכזי הוחלט להציב את פינת האוכל במרכז המטבח באופן שמנצל בצורה מיטבית את החלל. לפינה נבחר שולחן אוכל עדין ודק מעץ אלון עם משטח עליון אפור, סביבו הוצבו כיסאות שחורים ומעליו גופי תאורה תלויים בצורת קונוס, גם הם בצבע שחור.

מטבח שתוכנן בצורת ר’ | צילום: איתי בנית

מידוף מינימליסטי התואם את הקו של המטבח | צילום: איתי בנית

צילום: איתי בנית

המשטח משמש גם לחיפוי הקיר. באזור הכיריים, שמוקמו בנישה בהתאם למיקום העמודים הקיימים | צילום: איתי בנית

צילום: איתי בנית

 

חדרי השינה והעבודה – א-כרומטיות וגיאומטריות

חדר השינה הזוגי הוגדל על חשבון חדר הרחצה הצמוד ובין החללים תוכננה מחיצת זכוכית עם דלת הזזה ומסגרת ברזל מושחרת. במרכז החדר מיטת עץ בצבע שחור, לצידה שני שולחנות צד שונים זה מזה בגוון פיסטוק, המשמשים כתחליף לשידות סטנדרטיות, ומנורות קיר שחורות.

מול המיטה תוכנן ארון קיר רחב עם חזיתות לבנות וידיות שחורות. גם כאן שולב פס צבירה שחור במקביל לארון, ועל הקיר הניצב נתלו שני מדפים לבנים מינימליסטים לדקורציה.

חדר שינה זוגי עם שידהות בגוונים של פיסטוק | צילום: איתי בנית

ארון קיר גדול ניצב מול המיטה | צילום: איתי בנית

מבט לכיוון חדר הרחצה של המאסטר | צילום: איתי בנית

צילום: איתי בנית

חדר הרחצה מאופיין בצבעוניות של שחור לבן וחום (עץ) | צילום: איתי בנית

חדר רחצה נוסף תוכנן במקום שירותי האורחים שהיו קיימים לפני השיפוץ, ודרכו נכנסים עתה לחדר השירות. שני החדרים עוצבו באותו אופן: הרצפה חופתה באריחים אפורים, את הקירות מחפים בריקים לבנים מלבניים שהונחו לרוחב, והם יוצרים גריד נקי ואלגנטי המקנה לחללים תחושה של גובה. נבחרו ברזים שחורים ומסגרות הזכוכית של המקלחונים נצבעו גם הן בשחור. ארונות הכיור חופו בפורניר אלון ומעליהם משטחים וכיורים מונחים בלבן. מראות עגולות עם מסגרות שחורות נתלו מעל הכיורים ומעליהן גופי תאורה מאורכים בשחור.

החדר הנוסף, שממוקם בקרבת החלל הציבורי, משמש כחדר עבודה לשני בני הזוג. תוכנן בו שולחן עבודה זוגי שחור ולצידו שני כיסאות מאותה סדרה בגימורים שונים – אחד עם רגלי ברזל שחורות והשני עם רגלי עץ. שטיח עגול בדוגמה גיאומטרית מוסיף צבע ועניין לחדר.

חדר הילדים ממוקם מול חדר ההורים ועבורו נבחרו רהיטים בגוונים ניטרליים של אפור ועץ, ובמרכזו הונח שטיח המשלב גווני אפור וצהוב.

חדר העבודה של בני הזוג | צילום: איתי בנית

חדר ילדים נעים ומרגיע | צילום: איתי בנית

צילום: איתי בנית

 

תהליך שיפוץ הדירה, שדרש מבני הזוג השקעה של מחשבה, תכנון, זמן ומשאבים, התמשך עם ההיריון, ובסופו – לידה מרגשת של ילד ושל בית – שתי התחלות חדשות ומשמעותיות שמשנות את החיים.