נכנסים לבתים

דירה ישנה במרכז תל אביב הופכת לבית אלגנטי למביני עניין

תגובות |shay|

מגמות העיצוב העכשוויות מרבות לוותר על המבנה הפונקציונאלי הישן של מסדרון צר המוביל לחדרי הבית, לטובת חללים פתוחים ומוארים, במיוחד בישראל בה יש העדפה גורפת לחללים רחבי ידיים. לכן, רכישת דירה בעלת מבנה צר וארוך נחשבת לא שגרתית במחוזותינו ומביאה איתה אתגרים עיצוביים יחודיים.

לזוג האירופאי שרכש דירה ישנה וחשוכה במרכז תל אביב, לא היה ספק לגבי הפוטנציאל הגלום דווקא במבנה הייחודי של הדירה שרכשו, שעל אף היותה מרווחת יחסית, היא בעלת מבנה צר וארוך. הזוג, אשר גר בחו”ל בזמן עיצוב הדירה, ביקש להפוך את דירת 100 המ”ר לדירה מוארת ומאווררת בעיצוב מודרני ונקי.

דירה מוארת ומאווררת בעיצוב מודרני ונקי | צילום: איתי בנית

 

חלל המגורים – ויהי אור

על מנת להכניס כמה שיותר אור טבעי לדירה החשוכה, בחרו המעצבים להתקין חלונות ברזל גדולים בעיצוב מותאם אישית של ארטפרו – מסגרות אומן. החלונות הריבועיים הבנויים בצורת גריד מכניסים אור ואוויר ומשווים לדירה ניחוח אירופאי, בהשראת ארץ מוצאה של הלקוחה.

המבנה המוארך חולק לשני אגפים נפרדים – מרחב מגורים בקצה אחד ואזור חדרי שינה ומקלחות בקצה השני. מרחב המגורים כולל מטבח, סלון ופינת אוכל המופרדים מאזור חדרי השינה והמקלחות על ידי מסדרון ארוך, שמהווה חלק מהותי מתכנון הבית גם בשל תפקידו כמחבר בין החלקים השונים וגם כחלק מהנרטיב העיצובי.

החלונות הריבועיים הבנויים בצורת גריד מכניסים אור ואוויר ומשווים לדירה ניחוח אירופאי | צילום: איתי בנית

סלון רחב ומזמין | צילום: איתי בנית

בחלל המגורים המעצבת בחרה להתקין שלוש ויטרינות שמוצבות בחכמה במטבח ובסלון על מנת ליצור תחושת המשכיות ומרחב לאורך חלל המגורים כולו, עד ליציאה למרפסת הקטנה של הדירה. השפה העיצובית ממשיכה את הקווים הריבועיים להשלמת המראה ויצירת אחידות בין החללים והריהוט הכהה נותן קונטרסט לרצפה הבהירה ולאור הנשקף מהחלונות.

על מנת לענות על הצורך במקומות אחסון עבור המשפחה, הותקנו לאורך המסדרון הארוך ובנישה בגב הספה חללי אחסון לחפצים וספרים, אשר גם הם נבנו בנגרות מותאמת אישית. וכמובן, גם הפסנתר המשפחתי קיבל מקום של כבוד במרחב המגורים, על מנת להנעים את זמנם של הדיירים והאורחים.

מקום של כבוד לפסנתר | צילום: איתי בנית

ספריה גדולה מתחילה את קו המסדרון | צילום: איתי בנית

האלמנט של הסרגלים בנגרות ממשיכים מהמטבח ליתר חלקי הבית | צילום: איתי בנית

מטבח שובר מוסכמות

יתכן שהבחירה השגרתית הייתה לצבוע את המטבח בצבעים בהירים, על מנת לפתוח ולהרחיב את החלל. אבל הבחירה האמיצה בצבע שחור לארונות ושיש כהה למטבח יוצרת ניגודיות דרמטית וההשתקפות ההדדית של הרצפה והתקרה, שנצבעו בצבעים בהירים, מגדילה את תחושת המרחב.

קו הנגרות המודרני והנקי משלב טקסטורת עץ כהה ומייצר מראה אלגנטי | צילום: איתי בנית

ניגודיות דרמטית וההשתקפות ההדדית של הרצפה והתקרה | צילום: איתי בנית

אי הישיבה שניצב מול המטבח מקבל שימוש כפול, גם כמקום ישיבה מעוצב וגם כחלל אחסון | צילום: איתי בנית

על מנת ליצור מטבח שיהיה גם פונקציונלי וגם ישמור על הקו העיצובי האלגנטי והנקי של הבית, בחרה המעצבת לנצל את כל רוחבו של הקיר הארוך המתחיל מחלל הכניסה ועד לויטרינה בקצהו השני. קו הנגרות המודרני והנקי משלב טקסטורת עץ כהה ומייצר מראה אלגנטי ומזמין ואי הישיבה שניצב מול המטבח מקבל שימוש כפול, גם כמקום ישיבה מעוצב וגם כחלל אחסון נוסף למטבח.

טון על טון | צילום: איתי בנית

ויטרינה מרצפה לתקרה בקצה המטבח | צילום: איתי בנית

זמן מקלחת

תחושת החיבור בין חלקי הבית השונים נוצרת על ידי אלמנטים שחוזרים על עצמם ברחבי הדירה. טקסטורת העץ המיוחדת מהמטבח מופיעה גם בריהוט חדר האמבטיה והקווים הריבועיים השחורים שמאפיינים את החלונות בחלל המגורים, מהדהדים בעיצוב המראה הגדולה בחדר הרחצה. אריחי המקלחת מפתיעים בצבעוניות רטרו עדינה, בצורות ששוברות מעט את הקווים הנקיים ונותנת תחושת של שובבות ומשחק.

טקסטורת העץ המיוחדת מהמטבח מופיעה גם בריהוט חדר האמבטיה | צילום: איתי בנית

גאומטריה בחדא הרחצה | צילום: איתי בנית

צילום: איתי בנית

חדר ילדים – לשחק בכיף

חדר הילדים נמצא גם הוא בקצה המסדרון באזור הפרטי של הבית. הוא שופע מתיקות של ילדות אבל שומר על קווים נקיים ועיצוב לא מתחנף. החלונות בקצה החדר מכניסים שפע של אור טבעי, הרצפה הכהה מזמינה לשבת ולשחק וגווני הקירות נעים בין אפור בהיר לירוק ומשרים תחושת שלווה ורוגע.

עיצוב לא מתחנף בחדר הילדים | צילום: איתי בנית

שפע של אור טבעי | צילום: איתי בנית

מאסטר הורים מואר במיוחד

שפע של אור הנכנס דרך ריבועי החלונות | צילום: איתי בנית

נמצאים בפנים אך מרגישים בחוץ | צילום: איתי בנית

צילום: איתי בנית

ממשיכים את הקו הגאומטרי בחדר הרחצה של ההורים | צילום: איתי בנית

למרות האתגרים שניצבו בפניה, הצליחה המעצבת כרמית גת להפוך את המבנה הלא שגרתי לבית מודרני ואלגנטי, שעל אף היותו מודרני ומאופק, מצליח לשדר חמימות ואפילו מידה מסוימת של שובבות. שפע האור והאלמנטים המשתקפים זה בזה ברחבי הדירה יוצרים תחושה של מרחב פתוח ומזמין שהופך את החיסרון למעלה. כל שנותר הוא לפתוח את דלת הכניסה ולהיאנח – כמה טוב שבאנו הביתה!