נכנסים לבתים

הווינטג’ המשפחתי מקבל מקום של כבוד – עיצוב בית פרטי בקיבוץ ארז

תגובות |shay|

שילוב של חפצים אהובים בעיצוב הבית יוצר חלל שמדבר את הסגנון האישי שלנו, גם כאשר פונים לעיצוב פנים מקצועי. הספה משוק הפשפשים שהאיצה לנו את הדופק, הכיסא העתיק שסחבנו כל הדרך מהטיול באיטליה והמנורה שירשנו מבית סבתא, ראויים למקום של כבוד במרחב המחייה המשפחתי. לכן, כשזוג צעיר מקיבוץ ארז פנה למעצבת שיר שטיגמן, היה ברור שאוסף הווינטג’ הייחודי שלהם, יקבל את הבמה הראויה לו וישולב באופן אורגני בעיצוב הבית.

הוינטג’ הייחודי מקבל מקום של כבוד | צילום: קרין רבנה

“מדובר במשפחה צעירה שרכשה בית פרטי בן 130 מ”ר בעוטף עזה. הם פנו אליי וביקשו ליווי צמוד כולל תכנון, בחירת חומרים והלבשת הבית עד הפרט האחרון. היה חשוב להם ליצור בית חם ונעים, עם אווירה משוחררת, ולשלב בו את אוסף פרטי הווינטג’ האהוב שלהם”, אומרת שיר.

יצירת האווירה המשוחררת שביקש הזוג מקבלת ביטוי בחלל פתוח שחלקיו השונים משתקפים זה בזה בנגיעות צבע רכות. כמו כן, הקווים העיצוביים העדינים והנקיים מייצרים את הבמה המושלמת לפריטי הוינטג’, ששולבו ברחבי הבית ונותנים לו את המגע האישי והאופי המיוחד של המשפחה.

כניסה מרשימה עם בטון חשוף

כבר בכניסה לבית ניתן לראות את הקו העיצובי הקליל שממשיך ומשתקף בכל החדרים. “חיפשנו פונקציה מאווררת וקלה, שתאפשר לדיירים להניח את החפצים שלהם במקום נח, אך עם זאת לא תחסום את הכניסה עם רהיט כבד. הפריט שנבחר מייצר תחושה דינמית וקלילה, וגם הקיר מאחוריו שנצבע בגוון פודרה, תורם לתחושה האוורירית.”

הכניסה נפתחת לחלל ציבורי מרווח ובו סלון עם קיר מרכזי של בטון חשוף. המראה הגס של הבטון יוצר מתח מעניין בין הצבעוניות העדינה של הבית לבין מראה תעשייתי מחוספס יותר. על מנת לשמור על תחושת המשכיות במרחב, נבחרו כורסאות סלון בגוון הפודרה המיוחד אשר קורץ לצבע הכניסה.

רהיט בכניסה לבית | צילום: קרין רבנה

צילום: קרין רבנה

 

המראה הגס של הבטון יוצר מתח מעניין בין הצבעוניות העדינה של הבית לבין מראה מחוספס יותר | צילום: קרין רבנה

נבחרו כורסאות סלון בגוון הפודרה המיוחד אשר קורץ לצבע הכניסה | צילום: קרין רבנה

צילום: קרין רבנה

צילום: קרין רבנה

חדש על גבי ישן | צילום: קרין רבנה

חדר המשפחה מציץ מאחורה | צילום: קרין רבנה

 

המטבח הירוק

תהליך עיצוב המטבח דרש מהמשפחה לסמוך על הקו הנועז שהובילה המעצבת עבור חדר זה. “המטבח מאופיין בניגודיות חזקה הנשקפת מלובן הקירות וצבע המטבח הירוק הכהה. עם חזיתות המטבח עברנו מסע כיוון שהלקוחה מאוד חששה מהצבע הנבחר, אבל התוצאה מדברת בעד עצמה. המטבח יצא יפהפה ואחר, והלקוחות בסופו של התהליך כל כך שמחו שהתעקשנו על הצבע הזה, המעניק עומק וייחודיות”.

פינת האוכל נשקפת לסלון ולמטבח ויוצרת חיבור טבעי ביניהם. “בפינת האוכל השתמשנו בחומרים טבעיים המעניקים מראה ביתי וחם ויוצרים קונטרה בין הצבע העז של המטבח וקיר הבטון החשוף בסלון. נוצר מעין פריים המרכך את השניים, ומעניק שקט ורוך למרחב המשותף.”

המטבח מאופיין בניגודיות חזקה הנשקפת מלובן הקירות וצבע המטבח הירוק הכהה | צילום: קרין רבנה

צבע המעניק עומק וייחודיות | צילום: קרין רבנה

פינת האוכל נשקפת לסלון ולמטבח ויוצרת חיבור טבעי ביניהם | צילום: קרין רבנה

שילוב של קש ועץ למראה טבעי וחמים | צילום: קרין רבנה

צילום: קרין רבנה

אזור החדרים – מרחב שקט ומרגיע

חדר משפחה אינטימי הוצב מעברו השני של קיר הבטון כחלל שקט להפוגה, מנוחה ועבודה. ספרייה שחורה שממסגרת את הקיר משמשת כרהיט רב תכליתי – גם לאחסון וגם לתצוגה של פריטים מאוסף הווינטג’. הספה הנפתחת, שגם היא ספת וינטג’ מקורית, רופדה מחדש בגוון חרדל על מנת להכניס חום ועניין לחדר.

חדר משפחה אינטימי הוצב מעברו השני של קיר הבטון | צילום: קרין רבנה

ספרייה שחורה שממסגרת את הקיר משמשת גם לאחסון וגם לתצוגה של פריטים | צילום: קרין רבנה

אוסף פריטי הוינטאג’ מוצגים בספרייה | צילום: קרין רבנה

בחדר השינה של ההורים, החלל הקטן הכתיב את הבחירות העיצוביות. “יחידת ההורים מאופיינת בכך ששטחה קטן, ולכן היה לנו חשוב ליצור להם מרחב שקט ומרגיע. הרצפה חופתה בפרקט אלון ולצד המיטה הוצבה שידת מגירות ישנה המעניקה הרבה אופי וחום לחדר. החדר בוהק בלובנו בזכות הקירות הבהירים ואור השמש החודר מן החלון שמעל המיטה ובכך מקנה תחושת מרחב ורוגע”.

לזוג שתי בנות קטנות שחולקות חדר שינה וחדר משחקים. מכיוון שהבית נמצא בעוטף עזה, חדר השינה של הבנות משמש גם כממ”ד. מסיבה זו בחרה המעצבת להשתמש בחומרים רכים וטבעיים שיוצרים מרחב ביתי שקט למקרה הצורך ובעיצוב לא ילדותי שנותן תחושת שייכות לכל בני המשפחה.

מרחב שקט ומרגיע ביחידת ההורים | צילום: קרין רבנה

צילום: קרין רבנה

שתי הילדות חולקות חדר שינה וחדר משחקים | צילום: קרין רבנה

עיצוב לא ילדותי שנותן תחושת שייכות לכל בני המשפחה | צילום: קרין רבנה

צילום: קרין רבנה

מתלי חיות המכניסים נגיעות של צבע | צילום: קרין רבנה

הויטאג’ נכנס גם לחדר הרחצה | צילום: קרין רבנה

צילום: קרין רבנה

 

אז האם עיצוב פנים מקצועי יכול לתת ביטוי לטעם האישי של הדיירים? נראה כי הבית בקיבוץ ארז הוא דוגמה נפלאה לכך. פריטי הווינטג’ האהובים שנאספו לאורך השנים קיבלו במה מחמיאה בתוך העיצוב הנקי והקליל, והמשפחה הצעירה זכתה לבית על זמני שמשקף את הסגנון האישי שלהם. התוצאה – נפלאה.