Uncategorized

הכול לכדי תמונה אימפרסיוניסטית – שיפוץ בית פרטי

תגובות |shay|

מעצבות ומעצבים רבים מעידים כי השנה האחרונה, שנת הקורונה, הביאה עימה בוסט של עבודה עבורם – כולם רוצים לעצב מחדש את הבית ולהתאים אותו לצרכים שהשתנו בעקבות הקורונה. כולנו חווינו על בשרנו את משמעות הבית בימים אלו, והבנו כמה בית שמשרת את הצרכים שלנו היטב הוא חשוב ומשמעותי.

אחד מהצרכים הבסיסיים ביותר של רובנו, על אחת כמה וכמה בתקופה זו, הוא השקט. לא בדיוק שקט במובן הפשוט, כי אותו קשה להשיג כשהילדים בבית און אנד אוף וכשרבים מבני הבית לומדים או עובדים בו, אלא שקט בעיניים – כזה שמשרה אווירה רגועה ונעימה.

את השקט הזה ביקשו לייצר בני זוג וארבעת ילדיהם מאבן יהודה, שגרים בבית בגודל 250 מ”ר שנבנה לפני כ-25 שנים. הפגישה הראשונה של המעצבת סתיו ברין עם בני המשפחה התקיימה לפני כמה חודשים, במהלך הסגר השני. הבית היה תזזיתי ודי חשוך והיו חסרים בו מקומות אחסון. המטבח היה קטן ודרש שיפוץ וגם חדרי המגורים הזדקקו לעיצוב מחדש תוך כדי מתן תשומת לב לשהייה הממושכת של הילדים וההורים בבית.

חלוקה לסלון אירוח וסלון טלוויזיה | צילום: שירן כרמל

 

הסלון – לראות את האור

בחלל הממרכזי הייתה חלוקה לסלון אירוח וסלון טלוויזיה, והדיירים ביקשו לשמר את החלוקה. המעצבת זיהתה מייד את פוטנציאל האור שייכנס מהחצר אל תוך החלל ולכן הוחלט להרחיב את החלונות בחלל למקסימום האפשרי. המהלך פתח מאוד את החלל, הזריק פנימה אור רך ותיבל את הכול בצמחייה ירוקה של החצר.

לסלון האירוח נבחרה ספת שזלונג יפהפייה בצבע ירוק זית, והקיר שלצדה הפך לחלון עצום – שנראה ממש כמו תמונה ממוסגרת ומרשימה של החצר היפה. כך נוצרה התאמה צבעונית מושלמת בין הספה, רהיטי העץ והשטיח בצבע הניטרלי לבין החצר עם העצים, השיחים והדשא הפתוח.

סלון הטלוויזיה שבסמוך מיועד בעיקר לילדים ולרביצה, ולכן הוא קיבל אופי צעיר וקליל יותר. גם שם נפתח חלון גדול שמכניס את האור והצמחייה של החצר לתוך הבית.

נבחרה ספת שזלונג יפהפייה בצבע ירוק זית | צילום: שירן כרמל

הקיר שלצד הספה הפך לחלון עצום – שנראה ממש כמו תמונה ממוסגרת | צילום: סתיו ברין

צילום: שירן כרמל

קיר גלרית תמונות ענקי מעל הספה | צילום: שירן כרמל

צילום: שירן כרמל

חלון סטריפ צר המכניס קרן אור לתוך הבית | צילום: שירן כרמל

עיצוב מינימליסטי למדפים | צילום: שירן כרמל

פינת המשפחה | צילום: שירן כרמל

החוץ נכנס פנימה | צילום: שירן כרמל

ספרית נגרות המקיפה את הטלויזיה | צילום: שירן כרמל

צילום: שירן כרמל

המטבח – מרווח, מעוצב ופרקטי

בכניסה לבית נבנתה קובייה מעוצבת בעלת מדפים פתוחים לפריטי דקורציה, ארונות סגורים לאחסון ודלת המסתירה את שירותי האורחים. מצידה השני של הקובייה נפתח המטבח. הוא עוצב בשני סטריפים מקבילים עם אי גדול ומפנק ואזור עבודה נרחב. כדי לייצר את השקט המבוקש רוב המטבח לבן קלאסי, עם מדפי עץ ומשטח עבודה אפור. הנישה עם המדפים מכניסה למטבח דקורציה וצבעוניות רכה, ומייצרת להם פינת קפה ייעודית – דבר שהיה מאוד חשוב להם בתור אוהבי קפה מושבעים.

מול המטבח ממוקמת פינת אוכל מאווררת עם ריהוט עץ וגופי תאורה מסיביים יותר ששוברים מעט את הקלילות.

מבט רחב לכיוון הכניסה לבית | צילום: שירן כרמל

קוביית נגרות המשמשת לשירותי אורחים ואחסון של תיקים ומעילים | צילום: שירן כרמל

כניסה לשירותי האורחים | צילום: שירן כרמל

טקסטורה של פסים | צילום: שירן כרמל

צילום: שירן כרמל

המטבח מופרד מהחלל המרכזי | צילום: שירן כרמל

2 סטריפים מקבילים של המטבח | צילום: שירן כרמל

פינת קפה ייעודית | צילום: שירן כרמל

דלת הכניסה לבית | צילום: שירן כרמל

מאסר הורים – שהייה נעימה

בקומה הראשונה נמצא חדר המאסטר ההורים. הוא עוצב בגוונים מונוכרומטיים רכים ונעימים עם רהיטי עץ. שידת אחסון רחבה לאורך הקיר מאפשרת אחסון רב ומותירה את החדר נקי ומאוורר.

גם בחדר השירותים והמקלחת הצמודה נשמרה הצבעוניות הרכה. הרצפה חופתה באריחי טראצו עדינים בשילוב אריחים מלבניים שהונחו במאונך.

מאסטר הורים בגוונים נעימים | צילום: שירן כרמל

מצד אחד של המיטה | צילום: שירן כרמל

מן הצד השני של הספה | צילום: שירן כרמל

שידת צד מינימליסטית לצד המיטה | צילום: שירן כרמל

מתלים בעיצוב נקי | צילום: שירן כרמל

חדר הרחצה של ההורים חופה באריחי טראצו | צילום: שירן כרמל

מתלה בגדים ומגבות ממתכת בצבע שחור | צילום: שירן כרמל

צילום: שירן כרמל

 

קומת הילדים – כאן גרים בכיף

במרכז הקומה העליונה מבואה מפנקת ומזמינה המהווה את חלל “ההשתוללות” של הילדים. כאן הם נפגשים במשך היום כדי לשחק או לרבוץ (עם המסכים). מהמסדרון שלצד המבואה מגיעים אל חדרי הילדים.

החדר של הילדה הצעירה עוצב לבקשתה בסגנון רך ומתקתק. גוף תאורה מיוחד ודי גדול מטיל את צל הפרחים על כל קירות החדר ומייצר עניין רב. מדבקות קיר זהובות מקשטות את הקיר, וארון הלוקר מכניס לחדר “קוליות” צעירה.

פינת משפחה בקומת חדרי הילדים | צילום: שירן כרמל

חדר ילדים קסום | צילום: שירן כרמל

צילום: שירן כרמל

חדר רחצה מרווח וצעיר לילדים | צילום: שירן כרמל

צילום: שירן כרמל

למרות הקושי ואי הוודאות שהיו כרוכים בתהליך השיפוץ בתקופת הקורונה הלא יציבה – המאמץ היה שווה את זה. המשפחה קיבלה את מבוקשה – בית מרווח ומואר שעושה שקט בעיניים ובנפש ומשרה על כל בני המשפחה אווירה נעימה ורגועה, בזמן שהוא משאיר הרבה מקום למשפחתיות חמה ואינטימיות, וגם לרביצות ולהשתוללויות קטנות.

לפרוייקטים נוספים של סתיו ברין לחצו כאן

 

קרדיטים:

מטבח: MY KITCHEN

נגרות: רפי בובליל

פרקט: א.ח פרקטים

ריהוט: טולמנס דוט, פרת ליבינג

אקססוריז: Bring it home, טולמנס דוט, בייסיק סטודיו, RENN, קיטה קידס

אדריכלות ופיקוח: רני ברכה