נכנסים לבתים

הכל עניין של זווית ראייה: הבית הישן שקיבל מראה נוצץ וחדש

תגובות |shay|

אחת המשימות המאתגרות של מעצב פנים בפרויקט שיפוץ בית פרטי היא ליצור ולחדש בחלל נתון שהמגבלות בו לא מעטות, ונראות היטב לעין. אם אותו חלל גם ישן יחסית, וזקוק לתכנון כולל – המשימה מאתגרת עוד יותר. בפני שני האתגרים הללו ניצבה מעצבת הפנים ליטל נעים, כשניגשה לעצב בית בן שישה חדרים במזכרת בתיה, אך כשרואים את התוצאה הסופית מבינים: מעצב פנים מקצועי יודע לחולל ניסים בכל מקום.

הדיירים ביקשו בית מינימליסטי וחמים | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

“מדובר במשפחה בת ארבע נפשות, זוג ושני ילדים, שביקשו בית מינימליסטי אך חמים”, מספרת המעצבת. “זהו בית ישן מאוד, בן שלוש קומות, שהיה זקוק לשיפוץ מהיסוד – ולכן עבר שיפוץ אינטנסיבי, במשך כחצי שנה. במהלך העבודות החלפנו בו הכול: חלונות, מעטפת צבע חיצונית בכל הבית, פרקט וריצופים; ביצענו בו עבודות נגרות כללית, הרחבנו חללים ועשינו שינויים משמעותיים בגודל חדרי הרחצה ובצורת העמדתם, ולכך הוספנו הלבשה וסטיילינג בכל החללים”.

הבית עבר שיפוץ מן היסוד | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

כפי שציינו, אחד האתגרים הוא חללים בעלי מגבלות תכנון מהותיות. כאן, במקרה שלנו, מדובר על זוויות הקירות בחלל הציבורי, שהשפיעו מאוד על תכנון השיפוץ הכולל, על תכנון החלל הציבורי עצמו ועל בחירת הריהוט הכולל. “יצרנו קווים יותר ישרים על מנת להקליל את זוויות הבית הקיימות ולטשטשן”, מפרטת ליטל. “פנים המטבח תוכנן בצורה כזו שייראה סימטרי, עם קווים נקיים ומינימליסטיים”.

 

עיצוב הסלון והמטבח

החלל הציבורי כולל מטבח וסלון. בחירת הצבעים בשני האזורים התבססה על גווני עץ, שחור, אפור, לבן – ונגיעות צבעוניות קטנות על מנת לשמור על קו אחיד מאוד ונקי. הצבעוניות הזו באה לידי ביטוי בפרטי נוי ובתמונות, דבר המאפשר שינוי בכל עת בהתאם לתקופות ולטרנדים, מבלי להידרש הוצאות כספיות גדולות. אזור הסלון עצמו אינו גדול, ונבחרה לו ספה שמתאימה גם היא בדיוק לקווי החלל – כמו שאר הרהיטים החדשים שהוצבו באזור זה.

החלל הציבורי מבוסס על גווני עץ, שחור, אפור, לבן | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

צבעוניות עדינה המתבטאת בתמונות ובאקססוריז | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

המטבח תוכנן בצורה כזו שייראה סימטרי, עם קווים נקיים ומינימליסטיים | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

בחירה מדויקת של אקססוריז | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

פינת אוכל משפחתית ומזמינה | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

גם הקיר קיבל טיפול מסור והכנסת צמחייה פנימה | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

בחזית הכניסה הבית ישנו חלל מרווח מרכזי – שם תוכננה ספרייה גדולה משולבת פינת ישיבה, ליד חלון. “בקומה זו איחדנו בין חדר מכונות הכביסה לחדר הרחצה הכללי”, מוסיפה המעצבת, “ונוצר שם חלל גדול המאפשר שני כיורי ידיים, אמבטיה מפנקת ומכונות כביסה הנמצאות בתוך ארון גדול ובו המון מקומות לחומרי ניקוי ואחסון לפי הצורך”.

בחזית הכניסה הבית תוכננה ספרייה גדולה | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

תכנון נכון של החלל איפשר ארון כיור גדול ומפנק | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

טקסטורה עדינה על הקיר המכניסה עניין ואופי לחלל | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

מאסטר הורים מעוצב ומפנק

בקומה השנייה חדר השינה של ההורים, שהיה די מסורבל במקור, אוחד עם חדר ארונות צמוד וקטן מאוד. הוא נפתח והצטרף לחדר השינה, ולצד הגדלת חדר הרחצה להורים, על מנת לקבל מקלחון גדול, נוצר חדר מרווח ונעים הרבה יותר. נוסף על כך הועמד בחדר ארון בגדים חיצוני משולב עם הטלוויזיה, אשר מציע גם אלגנטיות וגם חיסכון במקום.

מאסר הורים מרווח ונעים | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

שכבות של טקסטיל המכניסות חמימות | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

חדר הרחצה ממשיך את הקו הכללי המינימליסטי של הבית | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

אריחים בהנחת פישבון מעטרים את קירות המקלחון | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

עולם הילדים

לשני הילדים הועמד חדר אחד משותף לשינה, וחדר אחר הפך לחדר משחקים נעים ומזמין, המציע פינות ישיבה וקריאה, מקומות אחסון יעילים וחלל מרווח למשחק חופשי. “חדרי משחקים הם חדרים צבעוניים מאוד בדרך כלל”, משתפת המעצבת. “בחרנו גוונים פסטליים עדינים כדי שהחדר עדיין ייראה נקי ומזמין”. חדר הרחצה הכללי בקומה התאחד עם חדר הכביסה, ושם נוצר חלל אחד גדול עם מרחב תנועה נוח למיון כביסה. בחדר זה תוכנן גם ארון נגרות גדול, לשני כיורים.

חדר משחקים נעים ומזמין | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

חדר שינה עוצב בגוונים א-כרומטיים מרגיעים | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

נגיעות קטנות המכניסות חמימות ומעט ילדותיות לחדר | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

עובדים מהבית

שני בני הזוג עובדים לעיתים מהבית, וגם לעניין זה העניקה ליטל תשומת לב רבה: “עבודה מהבית מצריכה הפרדה ממרכז הבית, ופינה שקטה לעבודה. יצרנו פינה קטנה ומינימליסטית בקומה השלישית, ובה ארון עם מקומות אחסון לקלסרים ולחומרי עבודה, וכן מקום למדפסת. זהו אזור מואר,  נעים ושקט בבית”.

פינת עבודה קטנה ומינימליסטית | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

תוכנן מקום אחסון לכל הקלסרים | עיצוב: ליטל נעים | צילום: אורן עמוס

העבודה הנרחבת (שלא הייתה קצרה, כמובן) של ליטל מוכיחה היטב כיצד גם בית ישן ועמוס באתגרים יכול להפוך בעזרת התכנון הנכון לחדש, יפהפה, אינטימי ומשפחתי. רק כאשר מקדישים מחשבה לכל עניין ולכל פרט בעבודת העיצוב מקבלים תוצאה מרשימה כל כך.


קרדיטים
:

ריהוט החלל הציבורי: טולמנס דוט.

שטיחים: טולמנס דוט.

ריצופים וסניטריה: נגב.

אקססוריז: טולמנס דוט ו־two.m.

ידיות מטבח ונגרות: טיראדור.

נגרות: יגאל זדה (כולל הידיות העגולות בפריטי הנגרות).

צילום: אורן עמוס.

קבלן: אוהד קופרברג.