נכנסים לבתים

כשעיצוב על־זמני פוגש ביצירתיות מוארת

תגובות |shay|

ההחלטה על עיצוב דירה חדשה מגיעה לרוב עם משימה: ליצור מראה מיוחד, שיחזיק גם שנים רבות קדימה. היום, יש לשאיפה הזאת שם, הגדרה שאפשר אפילו לקטלג כגישה עיצובית לכל דבר: עיצוב על־זמני. כשפגשה המעצבת שיר שדה כהן זוג צעיר שביקש להפוך את דירת הגן הקיימת למוארת, אוורירית ופונקציונלית יותר, היא הבינה כמעט מייד שזהו הכיוון – ויצרה דירה במראה שלא יימאס על הדיירים גם בעוד 50 שנה.

“מדובר בזוג בשנות ה־30 לחייו, עם שני ילדים קטנים”, מספרת שיר. “החלטנו שהדירה תעוצב בסקאלת צבעים נייטרלים – שחור, לבן וגוונים שונים של אפור. בחרנו להשתמש בחומרים נגישים ועל־זמניים כמו בטון, מתכת ועץ בגווניהם הטבעיים, ולאפשר לצבע הירוק להיכנס מבחוץ”.

מוארת, אוורירית ופונקציונלית | צילום: שירן כרמל

בפועל נעשתה בדירה עבודת עיצוב נרחבת, שכללה שינוי של כמה חללים, ‘ארגון’ מחדש של מבנה הדירה הפנימי והחלפת הריצוף הישן בפרקט. “חדר הרחצה הכללי הורחב ושופץ כליל, על מנת להתאימו לצורכי המשפחה”, ממשיכה שיר. “התווסף חדר רחצה חדש לגמרי לחדר ההורים, המטבח הקיים שודרג והדירה כולה הולבשה ברוח העיצוב הנורדי”.

ומכאן, למלאכה עצמה –

ונתחיל בסלון ובמטבח, שנמצאים בסמוך אחד לשני. “אחד הדברים המהותיים שהדיירים ביקשו ממני לפתור היה העֲמָדַת הריהוט בחלל, שכן ישנו עמוד בטון רחב במרכז הסלון. הוא הקשה על כך מאוד”, מספרת המעצבת. “לא יכולנו לבטל את העמוד, אך הצלחנו להחליף אותו בעמוד פלדה. זה פתח את החלל והאיר אותו, וכך הצלחנו לשלב את הריהוט מבלי שמקום העמוד יפריע”.

מהלך נוסף שביצעה שיר, שנועד להכניס כמה שיותר אור טבעי לדירה, היה הוצאת ארגזי התריס שבסלון החוצה, וניצוח של כל גובה הפתחים בסלון. פינת האוכל מוקמה במקביל לוויטרינות הגדולות שבסלון. שירותי האורחים הצמודים בוטלו, וצורפו לחדר הרחצה הכללי, שהורחב כאמור. מהלך זה אפשר להרחיב מעט את המטבח אל השטח שהתפנה. לאחר מכן מוקם במטבח דלפק אכילה עם כיסאות בר.

הדירה עוצבה בסקאלת צבעים נייטרלים | צילום: שירן כרמל

מינימליזם במיטבו | צילום: שירן כרמל

עמוד הבטון הוחלף בעמוד פלדה ופתח את החלל | צילום: שירן כרמל

ינת האוכל מוקמה במקביל לוויטרינות הגדולות שבסלון | צילום: שירן כרמל

הבית הואר באור טבעי | צילום: שירן כרמל

שילוב של חומרים וטקסטורות | צילום: שירן כרמל

הטבח נכנס הביתה באמצעות חומרים טבעיים וצבעוניות רכה | צילום: שירן כרמל

“משיקולי תקציב הדיירים החליטו להישאר עם המטבח הקיים”, משיכה שיר. “לכן רק שדרגנו אותו, על ידי תוספת של ארונות גבוהים ומדפים, וחיפוי קיר מיוחד בצורת פישבון. פתחנו חלון חדש במטבח, אשר הכניס גם הוא אור נוסף לדירה – ואת הירוק מבחוץ”.

המטבח המקורי שודרג | צילום: שירן כרמל

חלון חדש במטבח המכניס ירוק הביתה | צילום: שירן כרמל

צילום: שירן כרמל

מבואת הכניסה כמרמזת על ההמשך | צילום: שירן כרמל

בית חמים ומזמין | צילום: שירן כרמל

ומכאן לחדרים

אל חדר ההורים נוסף, כאמור, חדר רחצה חדש. מדובר בחדר בעל מבנה מוארך, ולכן הותקנה בכניסה אליו דלת אסם בהזזה, עם תבנית, בגוון אפור מרווה מיוחד. “את המקלחון חיפינו באריח בהיר עם נימים עדינים, וריצפנו בעץ טיק מחורר הנותן תחושה מפנקת”, מתארת שיר את העבודה בחלל זה. “גם במקלחון פתחנו חלון חדש, ומיקמנו אותו במישור החיצוני של הקיר, כך שאדן החלון משמש מדף לסבונים.

חדר השינה ממשיך את הקו העיצובי של הבית | צילום: שירן כרמל

הסימטריה של הא-סימטריה | צילום: שירן כרמל

חמים ונעים | צילום: שירן כרמל

המקלחון חופה באריח עם נימים עדינים | צילום: שירן כרמל

את חדרי הילדים חילקנו לשתי פונקציות: חדר אחד הוסב לחדר משחקים, והשני משמש חדר שינה לשני הילדים – חלוקה נוחה מאוד ופרקטית בגיל צעיר. בחדר המשחקים מיקמנו פתרונות אחסון לכל רוחב החדר, ושילבנו בו גם שולחן יצירה. כך נשאר חלל רחב, פתוח וגדול יחסית למשחק”.

האזור האחרון שבו התמקדה המעצבת בעבודתה היה החצר הפרטית – שזקוקה כמובן גם היא ליחס במהלך עבודות עיצוב הפנים. ראשית, פורק הטאבון הישן שעמד בחצר. שנית, שטח היציאה לחצר רוצף באריחים מצוירים אפורים. שלישית, הוצב שולחן אוכל חיצוני במקביל לשולחן האוכל הפנימי, ‘מעבר’ לוויטרינות הגדולות של הסלון.

חדר השינה של הילדים | צילום: שירן כרמל

חדר משחקים מאפשר ומזמין | צילום: שירן כרמל

צילום: שירן כרמל

חיפוי א-סימטרי במקלחת הכללית | צילום: שירן כרמל

נישת עץ מכניסה חום לחדר הרחצה | צילום: שירן כרמל

צילום: שירן כרמל

דירת הגן המעוצבת הזו מוכיחה לנו שני דברים חשובים: האחד – אפשר להשיג מראה מדהים גם מבלי לחולל מהפכה כללית בכל הבית (ע”ע המטבח, שנותר כפי שהיה וזכה רק לשדרוג קטן); השני – יצירתיות במידה וחשיבה מרחבית במהלך עבודות העיצוב יכולה ליצור מראה על־טבעי, וגם כאן מבלי ‘להשתולל’ תקציבית. כל שאתם צריכים כדי ששני אלו יתרחשו במקביל הוא מעצבת מוכשרת כמו שיר שדה כהן.

 

קרדיטים

חומרי גמר: נגב , אלוני , הכח , א א קרמיקה

נגרות: ערן אוחנונה, נתנאל חן

ריהוט וטקסטיל: פרט ליוינג , טולמנס דוט , קולקטי , איקאה , איתמר שטיחים

תאורה: אסף וינברום , אי אר לייטינג , דורי קמחי אקססוריז פרט ליוינג

:אמנות THE POSTER CLUB , מיכוש