נכנסים לבתים

לגור בעיר, לצד הזיכרונות מהמושב – שיפוץ בית פרטי ברמת גן

תגובות |shay|

מאז ומתמיד ישנו מעין מאבק סמוי בין העיר לבין הכפר, בין האורבניזציה לבין הפסטורליה: יש כאלו המעדיפים את חיי הכרך הסואנים, אחרים מעדיפים את הריחוק והשקט – אך יש כאלו שמנסים ליהנות משני העולמות גם יחד. משפחה צעירה בת שש נפשות ניסתה לעשות זאת, והצליחה בגדול: היא הפכה, בעזרת מעצבת הפנים סתיו ברין, בית פרטי ברמת גן לפינה שמציעה שילוב בין העירוניות המוכרת כל כך, לבין זיכרונות מהמושב שממנו הגיעו. מה שנקרא ‘להרגיש מושב בתוך העיר’. מתברר שזה אפשרי, ועוד איך אפשרי.

חלל מרכזי רחב עם ויטרינות גדולות החושפות חצר גדולה ומפנקת | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

“מדובר בזוג וארבעה ילדים, שנכנסו לבית פרטי בן שתי קומות עם חצר גדולה, ששטחו הכולל הוא 290 מ”ר” מספרת המעצבת סתיו. “בקומה התחתונה יש חלל מרכזי גדול, שירותי אורחים ומאסטר הורים. בקומה העליונה חדרי השינה של הילדים, חדר רחצה כללי, חדר נערה עם מקלחת ושירותים צמודים, פינת עבודה וחדר משחקים גדול.

הלקוחות ביקשו בית נוח, מזמין, בסגנון נורדי מינימליסטי, עם צבעוניות עדינה. זאת הייתה אהבה ממבט ראשון: הטעם העיצובי שלנו היה מתואם להפליא, והלקוחות נתנו לי יד חופשית בכל הבחירות העיצוביות. הם סמכו עליי ב־100%”.

 

בית מעוצב בסגנון נורדי, בצבעוניות עדינה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

אחד הצעדים המשמעותיים ביותר שנעשו במסגרת עבודות העיצוב היה התקנת פרקט פישבון בכל הבית – פרקט שהעניק חמימות רבה לכל החללים, וכמובן הכניס אלמנט כפרי לבית העירוני. צעד זה לבדו כבר חולל שינוי משמעותי בכל החללים. על מנת לפתוח את החלל המרכזי לחלל אחד, ‘אופן ספייס’, הוחלט על שבירת קיר המטבח וצירופו לחלל הסלון.

יוצאים לסיבוב בבית

מבואת כניסה רחבה ומעוצבת

דלת הכניסה לבית נצבעה כולה בשחור, והידית גם היא הוחלפה לידית שחורה. “בחרתי לעצב מבואת כניסה עדינה ומינימליסטית, הכוללת מראה, מדף קטן ושני מתלים”, מספרת סתיו. “כמו כן, חיפשתי ספסל או מקום ישיבה בכניסה אך רציתי שיהיה גם פיס עיצובי מעניין, ובאחת מהפעים שהייתי באיקאה נתקלתי בכיסא שבמקור היה למקלחת. צבענו אותו בשחור, וכעת הוא מהווה גם פריט עיצובי מעניין וגם רהיט פרקטי במבואת הכניסה (לנעילת נעליים וכו’)”.

דלת כניסה גדולה ומרשימה המחברת בין 2 חומרים ברצפה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

מבואת כניסה מינימליסטית | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

כל מה שצריך בכניסה לבית | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

כיסא שהוא גם פיס עיצובי בכניסה לבית | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

 

סלון פתוח ומזמין

בסלון הורדו המעקות הקיימים והמיושנים והוחלפו בספריית ברזל לבנה גדולה הפתוחה לשני הכיוונים, ומהווה חציצה ומעקה. הקיר החיצוני לכיוון החצר הוסר כמעט במלואו, והוחלף בוויטרינה ענקית. הוחלט להשאיר את הבטון חשוף, על מנת להכניס חומר נוסף ועניין לעיצוב הבית. במרכז החלל הוצבה ספה מעוצבת, ולצידה שתי כורסאות עץ התוחמות את אזור הסלון. בין הסלון לפינת האוכל נותר מסדרון יציאה החוצה, לחצר גדולה ומפנקת.

מבט אל עבר הסלון עם ספה ששוברת האכרומטיות של החלל | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

מבט מן הצד השני, אל עבר הטלויזיה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

פינות הויטרינה חוברו ללא דופן ביניהן מה שמווה להן מראה מינימליסטי ומיוחד | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

ספריית ברזל גדולה משמשת גם כמעקה המדרגות לקומה השניה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

פריטים משלימים מעטרים בעדינות את הספרייה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

ספה שעוצבה בסגנון מינימליסטי | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

שולחנות הסלון משלימים אחד את השני ומוסיפים עניין לחלל | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

עולים לקומה השניה מבעד לספרייה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

מטבח מפנק

המטבח עוצב בצורה של רי”ש: דופן אחת גבוהה, עם מקרר אינטגרלי, ודופן שנייה נמוכה, למשטח עבודה גדול, כיור – וחלון שצופה החוצה ומכניס ירוק פנימה. במרכז המטבח הוצב אי רחב המאפשר עבודה עליו, ומשמש גם כפינת אוכל יומיומית. פינת האוכל קיבלה חלל משלה, באווירה פתוחה, הן כלפי חוץ – עם שלל ויטרינות שפותחות את החלל – והן לאזור המטבח והסלון, ללא חציצה.

מטבח שחור עם אי לבן | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

קיר גבוהים במטבח עם מקרר אינטגרלי בעיצוב נקי ומינימליסטי | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

שילוב של עץ במטבח להוספת חמימות | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

גם המידוף המינימליסטי ממשיך את הקו העיצובי של המטבח | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

פינת אוכל רחבה ופתוחה הן לשאר הבית והן לחוץ | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

פינת הויטרינות חוברה ללא דופן למראה מינימליסטי | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

מאסטר הורים שלא רוצים לצאת ממנו

למאסטר ההורים נוספה מבואה שהייתה חלק מהחלל המרכזי, וכך הוא גדל, למעשה, ונוסף לו עוד מקום לאחסון. על מנת לייצר חציצה בן המבואה לבין חלל השינה עצמו, בחרה המעצבת לייצר אלמנט נגרות שמצד אחד מספק חציצה, אך מצד שני אינו קיר חוסם. חדר השינה עוצב בגוונים טבעיים המייצרים אווירה נעימה וחמימה בחלל. לחדר הרחצה ביחידת ההורים נבחר ריצוף טראצו בגוונים אכרומטיים, וחיפוי פישבון וכן ארון כיור מנגרות עם דוגמה וצבע מעניינים, השוברים את הא־כרומטיות ומכניסים טקסטורה נוספת.

סוויטת הורים גדולה ומפנקת | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

גוונים טבעיים המשרים חמימות ונועם | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

גם הפריטים על המידוף הגיעו מן הטבע ומוסיפים לחמימות וגוונים הטבעיים | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

אלמנט נגרות מפריד בין מבואת הכניסה לחדר לבין אזור השינה ויוצר חציצה נעימה ומעוצבת | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

לחדר הרחצה נבחרו אריחי טראצו בגונים של שחור ולבן עם חיפוי קיר לבן בדוגמת פישבון |עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

גם הספסל חופה באריחי הרצפה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

ארון כיור בצבע כחול ועם דוגמא מיוחדת מוסיף עוד עניין וצבע לחלל | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

ידיות פליז מושלמות עם הארון הכחול | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

בשירותי האורחים חופה חצי קיר באריחי טראצו בגווני אפור-חום, והמשך הקיר נצבע בצבע חול. המדרגות חופו במיקרוטופינג, מראה המשתלב באופן מושלם עם הפרקט ועם הכניסה לבית, שהיא מבטון מוחלק.

שירותי אורחים בגווני חול | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

חיפוי קיר חצי גובה של אריחי טראצו מעניים | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

מבט אל עבר המדרגות שחופו במיקרוטופינג | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

עולים קומה

חדרי הילדים, המשחקים וחדר רחצה כללי

מכאן עוברים אל הקומה השנייה: הילדה הבכורה קיבלה חדר עם מקלחת ושירותים צמודים. למקלחת הזו נבחרו אריחי טראצו בגווני ירוק מעניינים וצעירים, וגם ארון הכיור בצבע ובטקסטורה דומים, להשלמת המראה הצעיר. הקיר חופה באריחים לבנים בהנחה מיוחדת.

חדר שינה צעיר קליל | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

מקלחת ושירותים צמודים בחדר הנערה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

גוונים צעירים ומרעננים של ירוק הן בריצוף והן בארון | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

הארון שנצבע בירוק משלים את האריחים לקבלת מראה צעיר | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

 

לחדר הילדות נקנו שתי מיטות זהות שהונחו במקביל, אך כל אחת קיבלה קיר ייחודי משלה. על קיר אחד הודבקו מדבקות טראצו ועל הקיר השני נתלו כמה תמונות. “שני הקירות משלימים אחד את השני באופן הרמוני”, מספרת סתיו. קיר פינת העבודה נצבע באפור־ירקרק, הנותן ‘גב’ למדפי העץ, מכניס צבע ועניין נוסף לחלל ומהווה מעין מעבר לחדר המשחקים המפנק.

קיר טראצו מהמם בחדר הילדות | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

מדבקות טראצו בגוונים של חום וכחול | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

קיר תמונות בגווני פודרה וחום | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

בחדר הרחצה הכללי תוכננו על קיר אחד המקלחון, האמבטיה והשירותים, וממולם ארון כיור גדול ומפנק עם שני כיורים. נבנו נישות מיוחדות לשמפו ולסבונים, ופריסת האריחים תוכננה באופן כזה שבפנים הנישה האריחים יונחו באופן מאוזן. לרצפה נבחר ריצוף מעניין עם פריסה מיוחדת, והקירות חופו גם הם באריחים לבנים פשוטים בהנחה מעניינת, כמו כל שאר חדרי הרחצה בבית.

חדר הרחצה הכללי בגווני שחור לבן ופודרה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

אריחים לבנים פשוטים בהנחה מיוחדת מכניסים יופי ורוגע לחלל | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

נישה בקיר האמבטיה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

ארון כיור שהוכן בנגרות בהזמנה אישית עם ידיות שחורות מינימליסטיות | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

ידיות שחורות עם טקסטורה מיוחדת שנבחרו בקפידה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

חלל מרכזי בקומה השניה עם פינת עבודה וכניסה לחדר המשחקים | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

פינת עבודה עם רקע של קיר אפור ירקרק | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

חדר משחקים שהוא חלומו של כל ילד וילדה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

 

גם החצר טופלה באופן מסור, כך שתשלים את העיצוב הכללי של הבית. “הגינה עוצבה מתוך מחשבה על המראֶה המתקבל מפנים הבית”, מספרת המעצבת, “עם מטבח חוץ מפנק וכיסאות לישיבת בר שנבחרו בקפידה, ריהוט גן מזמין ונוח וכמובן שולחן אוכל רחב לאירוח מושלם”. שביל הכניסה לבית וכן המרפסת חופו בבטון מוחלק, המשתלב באופן מושלם עם החמימות של הפרקט בשאר חלקי הבית.

בטון מוחלקת בשביל הכניסה לבית שממשיך גם למרפסת הקדמית | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שירן כרמל

חצר מפנקת עם מטבח חוץ, פינת ישיבה ובית עץ | עיצוב: סתיו ברין { צילום: שירן כרמל

ביתה של המשפחה ברמת גן מוכיח מעל לכל ספק כי מי שמתלבט בין העיר לכפר יכול לקבל את שניהם ‘במחיר אחד’, פשטות של כפר לצד סטייל של העיר.

הבית שעיצבה מעצבת הפנים סתיו ברין מציע בדיוק את מה שמציע בית קלאסי במושב – אלא שכאן מדובר בבית במרכז העיר השוקקת. מה שבטוח, הזיכרונות מהמושב ימשיכו להיות נוכחים בחיי בני המשפחה גם בבית החדש והיפהפה שנכנסו אליו כעת.

 

קרדיטים

פרקט: טאפיס

נגרות: איציק ורועי קרמיקה שיש ופרקטים

ריהוט ואקססוריז: טולמנס דוט, פרת ליבינג, bring it home, kita kids, האוס אין, מה-פאסון, TANI-MOR, השטיח האדום, don`t cry wolf, איקאה

 

 

לפרויקט נוסף של סתיו ברין לחצו כאן

לעמוד האינסטגרם של סתיו לחצו כאן