נכנסים לבתים

מבצע ל 12 שעות בלבד! | עיצוב בית פרטי בטבעון

תגובות |shay|

ארץ ישראל שלנו שופעת פינות חמד נסתרות, שלעיתים חומקות מן העין. בקצב החיים המהיר אנחנו שוכחים לעיתים, או פשוט לא מספיקים, לעצור לרגע וליהנות מאותם מקומות נפלאים, ירוקי עד, נעימים ויפהפיים, שמחכים לנו לא פעם ממש מתחת לאף. למזלן של המעצבות מיכל סיני ואפרת רז לסטודיו HOMEMADE, פינת חמד כזו בדיוק המתינה להן במסגרת עבודתן, מחכה שיפזרו בה את ‘אבקת הקסמים’ שתהפוך אותה מדירה סטנדרטית לפלא עיצובי.

מדובר בבית קרקע בעיירה קריית טבעון שליד חיפה: בקומת הקרקע מטבח, סלון ופינת אוכל, ויחידת דיור נפרדת הכוללת חדר רחצה; בקומה השנייה שלושה חדרי שינה, יחידת הורים וחדר רחצה כללי. מתוך חדר הרחצה הכללי שבקומה זו ישנו מעבר לגינה עליונה. הבית המדובר עבר אך לפני כמה שנים שיפוץ מסוים, ובעלי הבית – זוג בשנות הארבעים לחייו שלו שלוש בנות בנות 12-2 – רצה לרענן את המראה שלו, ובחן אפשרות רק ‘להלביש אותו’, כך שייראה נעים ומזמין. בהמשך נגיע לאותה הלבשה של הבית, שהפכה לאירוע המרכזי בפרויקט.

הבית אשר הולבש כולו תוך 12 שעות בלבד! | צילום: אלעד גונן

מבט מן הקומה העליונה ממנו ניתן להבחין בכל חלקי הקומה התחתונה | צילום: אלעד גונן

“כשהגענו למקום ראינו מייד פוטנציאל גדול שדורש כמה התאמות ומתיחת פנים”, מספרות מיכל ואפרת. “הגינה משגעת, ובכלל – את הבית עוטף נוף צפוני משגע, ירוק ורענן. אבל החלל הציבורי לא היה מרווח, מעט מחניק; הכניסה הוצמדה לדלפק ישיבה מטבחִי חוסם ולא פרקטי; המטבח היה תחום בקירות; קיר גבס עבה במיוחד ומיותר שימש מצד אחד כמעקה ומהצד השני כיחידת טלוויזיה – דבר שהגדיר את סידור הסלון ויצר חלל קטן וצפוף; וקומת החדרים נזקקה לקוסמטיקה ולחידוש חדר הרחצה הכללי.

הסברנו לבעלי הבית שרק הלבשה לא תעזור: חייבים לפתוח את החלל, לבטל הנמכות תקרה מיותרות ונישות גבס שכבר לא אופנתיות, לטפל בחיפוי המדרגות ובמעקה וכמובן לחפות את הריצוף הקיים. בעלי הבית זרמו עם ההמלצה והתחלו במלאכת השיפוץ. התכווננו לתקציב מסוים ויצאנו לדרך”. הצעד הראשון בפרויקט היה, כמובן, חיפוי הריצוף: במקופם המרצפות הקרות בצבע בז’ רוצף הבית בפרקט למינציה בהיר וחמים, כיאה לבית בנוף כפרי. “את הכניסה לבית ביקשנו לאוורר על ידי שינוי מבנה המטבח, וכך לאפשר גם גישה נוחה יותר אליו”, מספרות המעצבות. “שברנו את הקירות התוחמים ויצרנו חלל אחד ממנו ניתן להגיע גם ליחידת הדיור”.

עד כאן חלק השיפוץ והכנת התשתית – לקראת המאורע הגדול עצמו: ‘הלבשת’ הבית והפיכתו באופן רשמי לבית חמים, מזמין, משפחתי, אשר מתאים לאופי של המשפחה ולרצונותיה. המעצבות הציבו לעצמן אתגר לא פשוט במסגרת זו: הלבשת הבית כולו בתוך 12 שעות בלבד! המעצבות דאגו לבחור עבור כל חלל בבית פריט שייחד אותו. כך לדוגמה, לפינת האוכל תוכננה קונסולה דקת גזרה, שמעבר להיותה דקורטיבית משמשת לאחסון פריטים יומיומיים שאין להם מקום; לסלון תוכננו ספרייה ומזנון תואמים, כדי לטפל בקיר ארוך מאוד; בחדרי המגורים השתמשו המעצבות בגוונים מפלטת הגוונים של כל הבית, ובריהוט נקי ומינימליסטי; בפינת הקריאה המשפחתית השתמשו השתיים בארונות איקאה קיימים, ואבזרו את החלל בשטיח שחור-לבן, בפופים בגווני ירוק-פודרה, בפס אלומיניום המיועד לתערוכות מתחלפות של אומני הבית ובובות עין מיוחדות. כך הושלמה לה מלאכה מורכבת – אך מהנה במיוחד.

אז מה נעשה בסלון?

את קיר הגבס העבה ששימש כמעקה וכיחידת טלוויזיה בין המטבח לסלון שברו המעצבות לטובת מעקה שחור, נקי ומינימליסטי. בכך נפתח חלל חדש, מאוורר וזורם, שממנו ניתן לראות את כל חלקי הקומה. כך גם אפשר לבצע סידור חדש לרהיטי הסלון, שיכלול מקומות ישיבה נוספים, מזנון וספרייה בקיר הטלוויזיה. בפינת האוכל פורקו נישות הגבס והוגדל שטח הפינה עצמו. כדי לחסוך בעלויות כוסו המדרגות כמו שהן בבטון מוחלק, וכך גם הפנלים. בקומת המגורים חופתה הרצפה בפרקט למינציה והדלתות הקיימות הוחלפו לדלתות לבנות חלקות.

חלל חדש, מאוורר וזורם, שממנו ניתן לראות את כל חלקי הקומה | צילום: אלעד גונן

תוכננו ספרייה ומזנון תואמים, כדי לטפל בקיר ארוך מאוד | צילום: אלעד גונן

נבחר שטיח אפור המגדיר את אזור הסלון | צילום: אלעד גונן

בפינת האוכל פורקו נישות הגבס והוגדל שטח הפינה עצמו | צילום:

קונסולה דקת גזרה, שמעבר להיותה דקורטיבית משמשת לאחסון פריטים יומיומיים שאין להם מקום | צילום:

 

המטבח המשודרג

המטבח הוחלף למטבח בצורת רי”ש, הכולל ארונות בגימור ננו לבן מט. קירות המטבח חופו בפסיפס סרגלי דמוי עץ, התואם לגוון הפרקט הכללי של הקומה. מעל הכיור נתלו ארונות שחורים בגימור ננו-מט. משטחי העבודה חופו בדקטון, ובמרכז המטבח הוצב אי גדול, שייתן מענה נוסף לאחסון, וגם ישמש כמקום ישיבה כמובן. עוד מרחב אחסון נוצר מתחת למדרגות.

המטבח הוחלף למטבח בצורת רי”ש | צילום:

קירות המטבח חופו בפסיפס סרגלי דמוי עץ, התואם לגוון הפרקט הכללי של הקומה | צילום:

מרחב אחסון נוצר מתחת למדרגות | צילום:

אפילו האורחים קיבלו יחס חם

יחידת הדיור הנפרדת שבקומת הקרקע נמצאת לצד המטבח. בעלי הבית ביקשו לייעד אותה לאירוח קרובי משפחה שבאים מחו”ל פעמיים בשנה, ולחדר משחקים לבנות ביום-יום. “חיפינו את הריצוף הקיים באותו פרקט למינציה של כל החלל הציבורי. את המטבח הקיים ביחידה השארנו, ורק החלפנו את ידיות הארונות לידיות שחורות. את חיפוי הקרמיקה במטבח החלפנו בטפט גיאומטרי נוגד מים”. במרכז היחידה ניצב עמוד שנחשב אולי מפריע – אך המעצבות בחרו דווקא להדגיש. הוא צופה בטפט לוח גיר שחור ובטפט גיאומטרי, כהמשכו של הטפט במטבח.

חדר הרחצה ביחידה שופץ, וחיפוי הקירות הוחלף לקרמיקה לבנה מט נקייה ומינימליסטית. “הטוויסט המעניין ניתן בריצוף בצורת משושה עם טקסטורה לבנה משתנה”, מספרות מיכל ואפרת, “ארון חדש, כיור עץ עם ידיות ברזל לא סימטריות וכמובן מקלחון, במסגרת שחורה”.

עמוד בחדר האורחים שהודגש באמצעות טפט המחפה אותו | צילום:

הטוויסט המעניין ניתן בריצוף בצורת משושה עם טקסטורה לבנה משתנה | צילום:

ארון חדש, כיור עץ עם ידיות ברזל לא סימטריות | צילום:

עולים קומה

בקומה העליונה נמצאת מבואה גדולה שנוצלה לפינת קריאה ורוגע לילדים, וכן חדרי השינה.

קומה לעיונה בה נמצאים חדרי השינה | צילום: אלעד גונן

פינת קריאה בקומה העליונה | צילום: אלעד גונן

בחדר השינה של ההורים נעשה שיפוץ קוסמטי בלבד. הונח פרקט, פורקה הנמכת גבס ונבחרו צבעים עדינים של מנטה ואפור ליצירת אווירה נעימה ושלווה.

גם בחדרי הילדים הונח פרקט, והם נצבעו בצבעים פסטליים נעימים. החדר אחד נעשה שימוש במדבקות קיר ובשני, הותקן טפט ורוד שחור ולבן לבקשת בעלת החדר. שאר הריהוט והאביזרים נבחרו באופן כזה שיתנו תחושת מזמינה של חדר ילדים שכיף לגדול בו.

חדרי הילדים בגווני פסטל נעימים | צילום: אלעד גונן

טפט לפי בחירת הילדה | צילום: אלעד גונן

חדר שכיף ונעים לגדול בו | צילום: אלעד גונן

“בזמן שהתנהל השיפוץ, לא נחנו – אלא יצאנו לרכוש עבור הלקוחות את הריהוט, התאורה, הטקסטיל, התמונות והאקססוריז”, הן מספרות “יום ההתקנה עצמו הוא יום מיוחד ומרגש מאוד עבורנו ועבור בעלי הבית. ב-12 שעות אנחנו מבצעות מהפך לחללים, שיהפכו מלכלוכית לסינדרלה. הבית מתפנה מדייריו, אנחנו מגיעות עם כל הפריטים שקנינו, מובילות את הרהיטים שהזמנו ובעזרת צוות מסור ומקצועי מתבצע הקסם: וילונות נתלים, רהיטים מורכבים ומסתדרים במקומם, שטיחים נפרשים, אומנות נתלית על הקירות, תאורה מותקנת, מדבקות וטפטים מודבקים בחדרי המגורים, כריות מונחות במקומן, מצעים חדשים ונקיים נמתחים על מיטות ומזרנים – ובסוף בסוף, נגיעות האקססוריז והצמחייה שהופכות את כל הפרויקט הזה לשלם והרמוני. בתום 12 שעות לנו ולבעלי הבית לא נותר אלא לברך על המוגמר. בשורה התחתונה, השיפוץ שעשינו בבית היה רק הרקע לרהיטים ולפריטים המיוחדים שילבישו אותו”.

כפי שאפשר להבין מהפרויקט המקסים הזה, עיצוב פנים הוא עולם ומלואו: לפעמים אפשר להסתפק בשיפוץ ולא יותר, לפעמים בהוספת פריטים שונים שישנו את החללים כולם – ולעיתים שילוב של שניהם יחד, גם שיפוץ וגם הלבשה כוללת לבית, הוא הדבר הנכון עבור הנכס. התהליך שעבר הבית תחת ידיהן היצירתיות של המעצבות מיכל סיני ואפרת רז מסטודיו HOMEMADE הפך אותו לפנינה של ממש, בלב האזור ירוק העד של הצפון.