נכנסים לבתים

מדירה יפואית עמוסה, לפנינה מרהיבה

תגובות |shay|

אומרים שאין כמו יפו בלילות. האמת? אין כמוה גם בימים. הקולות, הריחות, השוק, הים, ההיסטוריה… נדמה כי העיר האקלקטית הזו טומנת בחובה סיפורים וזיכרונות מלאי קסם בכל פינה. לכן אנו כה נרגשים להציג בפניכם את הפרויקט הזה, בניצוחם של סטודיו 6b בהנחיית האדריכל אמיר נבון ובהשתתפות המנטוריסט יצחק ביטון.

המעצבים התבקשו לבצע מהפך בדירת 90 מ”ר יפואית מדליקה, ברחוב יהודה הימית, בלבה של העיר.

מדירה יפואית עמוסה, לפנינה מרהיבה | צילום: איתי בנית

החלוקה בוצעה באמצעות קירות זכוכית שקופים, בעלי קונטור אלומיניום לבן, בכדי למקסם את כמות האור הנכנסת לחללים | צילום: איתי בנית

סלון מרווח ומואר | צילום: איתי בנית

על הדיירות:

בנות זוג בשנות ה- 30 לחייהן אשר גרות בדירת 90 מ”ר יפואית מלאת קסם.

אממה? בין עומס הקירות והחללים הסגורים בהם ניחנה הדירה- קשה היה להבחין בקסם. וכאן בדיוק פרחי העיצוב נכנסו לתמונה!

כבר בהיכרותם הראשונית עם הזוג, ניתן היה להבין שהמושג “פאשינזם” קטן עליהן: מדובר בשתי נשים מרתקות, בעלות אוסף אומנות שלא מבייש גלריה בעלת שם, מאות ספרים נהדרים, טעם משובח ועשרה טון סטייל אחד הדברים שבלטו למעצבים היה הקשר הסימביוזי המשלים והדינמיקה המיוחדת שנוצרה בין שתי הנשים, המבלות יחד שעות רבות.  כמה רבות? הן גם עובדות יחד מהבית!

המסקנה היתה ברורה- לזוג חייבת להיות דירה המאופיינת בחלל מרווח, בעלי קווים נקיים והמון אור בעיניים. אווירה כללית חמימה אך עם זאת, כזו המעניקה תחושת ספייס ו”אוויר לנשימה”.

 

ויהי אור

השלב הראשון היה להרוס את כל הקירות. לאחר ההריסה, נתגלתה לעיני המעצבים חזית ירוקה ומוארת הפונה לשדרה. בו במקום היה ברור לכולם מה תהיה חלוקת החללים החדשה.

הזוכה הגדול להיות בפרונט היה חלל העבודה. זוכרים שאמרנו שהן עובדות מהבית? לפיכך נדרשו המעצבים לספק להן חלל עבודה נעים ומזמין והדבר הכי נכון היה למקמו בחזית הבית ולייצר לו המשכיות אל מרפסת ירוקה ומרעננת. החלוקה בוצעה באמצעות קירות זכוכית שקופים, בעלי קונטור אלומיניום לבן, בכדי למקסם את כמות האור הנכנסת לחללים.

מיזוג מושלם בין פנים וחוץ.

פאן במקסימום.

 

העתיד נראה ורוד

המטבח בדירה הוא מרכז הבית, לכן אין זה טריוויאלי שהלקוחות זרמו באומץ עם הצעת המעצבים כשאלה הציעו מטבח… ורוד! לצד האור החדש ששטף את המטבח, נבחר לחללי האחסון גוון ורדרד פסטלי. הצבע הנעים יצר מראה נקי, אופטימי ויפהפה שהמיס את לבו של כל המשתתפים בפרויקט והחדיר בהם חשק עז לשחזר את ההצלחה גם בחדרי הרחצה.

נבחר לחללי האחסון גוון ורדרד פסטלי | צילום: איתי בנית

מראה נקי, אופטימי ויפהפה | צילום: איתי בנית

פריטים משלימים נבחרו בקפידה להשלמת המראה הנקי | צילום: איתי בנית

פינת העבודה מציצה מאחורי המטבח | צילום: איתי בנית

אי פונקציונאלי המשלב דלפק ישיבה יומיומי | צילום: איתי בנית

מבט למרפסת המשלבת פינת עבודה | צילום: איתי בנית

ניתן דגש לחללי אחסון רבים | צילום: איתי בנית

ביוש קירות, היוש פרטי נגרות

על הספרים ואוספי האומנות נאלץ הזוג לוותר.

סתם! נראה לכם?!

אך בכדי לא ליצור שוב תחושת עומס בדירה, ניתן דגש לחללי אחסון רבים. במקום בינוי קירות, הוחלט לחלק את הדירה באמצעות פרטי נגרות מותאמים, דרכם ניתן לעבור בין החללים השונים בבית. כדי לשמור על ההרמוניה, הוחלט שכל הדלתות בבית יהיו מזכוכית חלבית ובצורה זו, הן “נעלמות” ומתקבלות חזיתות נקיות ואחידות. הדירה חופתה באריחי טראצו מרהיבים, שהפכו להיות קאנבס נעים לריהוט ולפלטת הצבעים החדשה שמעטרת את הבית. התוצאה- דירת שלושה חדרים שניתן יהיה לשנות בעתיד לפי הצורך, מוארת, מרווחת, בעלת קווים נקיים וזרימה הרמונית בין החללים.

פרטי נגרות מותאמים, דרכם ניתן לעבור בין החללים השונים בבית | צילום: איתי בנית

פינת העבודה המשקיפה אל הרחוב | צילום: איתי בנית

אמבטיית שמש

במטרה לייצר חדר אמבטיה מרגיע ונעים- התחדש החלל באריחים ורודים ומרובעים בשילוב רובה לבנה (לעולם אל תזלזלו בחשיבותה של רובה!), ששיוועו לו את המראה המבוקש. מתוך רצון להכניס אור ואוויר לשני חדרי הרחצה, הוחלט ליצר חלל רחצה אחד גדול וליניארי שמחובר לחדר הרחצה של המאסטר חדר שינה וחולק באמצעות מחיצת זכוכית המונחת על האמבטיה עצמה.

חדר שינה מינימליסטי ונעים | צילום: איתי בנית

נגרות מותאמת גם בחדר השינה | צילום: איתי בנית

ארון בגדים המשמש גם דלת מעבר | צילום: איתי בנית

מעבר נסתר לחדר הרחצה דרך הארון | צילום: איתי בנית

חדרי הרחצה חולקו חולק באמצעות מחיצת זכוכית המונחת על האמבטיה עצמה | צילום: איתי בנית

חדרי הרחצה חופו באריחים ורודים ומרובעים בשילוב רובה לבנה | צילום: איתי בנית

כניסה לאמבטיה הכללית | צילום: איתי בנית

האמבטיה הכללית במראה המשכי למקלחת הורים | צילום: איתי בנית

הריצוף הכללי של הבית ממשיך לתוך חדרי הרחצה ומחפה את האמבטיה | צילום: איתי בנית

 

ילדים ונהנים

לבתם של הזוג יצרו המעצבים חדר ילדים גדול וכיפי תוך התחשבות בתוכניות חלוקה עתידיות, לכשהמשפחה תתרחב (אין להם את זה ביותר פולני😉), כך שבקלות ובמינימום התעסקות, יוכל החדר להפוך לשני חדרי ילדים נפרדים.

מבט מהסלון אל כיוון חדר הילדים | צילום: איתי בנית

חדר ילדים גדול וכייפי | צילום: איתי בנית

אזור נפרד לעבודה ויצירה בתוך חדר הילדים | צילום: איתי בנית

 

אנחנו התאהבנו. מה אתם אומרים?

 

העיצוב נעשה במסגרת תכנית מנטורינג לבוגרים מצטיינים של סטודיו 6בי בהנחיית האדריכל אמיר נבון ובהשתתפות המנטוריסט יצחק ביטון.

 

צילם ברגישות ומקצועיות: Itay Benit

הספקים שלקחו חלק בפרויקט:
קבלן מבצע: חגי בכורי Hagay Bechory
נגרות: יוסי ברוך
תאורה: שקע ותקע תאורה, נעמה הופמן, אסף ויינברום