Uncategorized

נוף, שמיים – ועיצוב נורדי לפי הזמנה

תגובות |shay|

אחת המשימות המאתגרות בקניית דירה מיד שנייה היא להפוך אותה מדירה של מישהו אחר – לדירה שכל כולה שלך. נכון, מעבר דירה הוא כביכול דבר שגרתי למדי כיום, ובכל זאת: מדובר ביצירת ממלכה משלך, וכדי שהיא באמת תרגיש כך, צריך לשים לב לכל פרט ופרט בה.

מעצבת הפנים שיר ידעה זאת היטב, כשניגשה לעצב דירה בקומה ה־16 של בניין מגורים בעיר חולון – דירת חמישה חדרים שהבעלים, משפחה צעירה, ביקשו בפשטות לעצב אותה לטעמם: במקום דירה המעוצבת בהתאם להעדפותיהם של הדיירים הקודמים, הם ביקשו דירה שתתאים לזוג צעיר ושני ילדים קטנים, שתציע פונקציונאליות רבה ופתרונות אחסון (כדי שלכל פריט בבית יהיה המקום שלו) ולייצר תחושת רעננות וקלילות בהשראת הסגנון הנורדי.

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

השיפוץ והעיצוב מחדש כללו שינוי של מערך חדרי הרחצה וביטול שירותי האורחים, כמו גם הפיכת אחד מחדרי השינה לחדר משחקים, ויצירת חדר שינה משותף לשני הילדים יחד. “לדעתי הבחירה בחדר משחקים נפרד ובחדר שינה אחד לשני הילדים היא חכמה”, אומרת המעצבת. “הרי רוב שעות היום הילדים מבלים במשחק ובעשייה, ולכן כדאי לייעֵד חדר שלם רק עבור הפונקציות האלו. המיטות בדרך כלל תופסות נפח משמעותי בחלל, ובמקומן התפנה מקום לשלל פתרונות אחסון בחדר המשחקים – מגירות נשלפות, מדפים פתוחים וארון סגור, ועדיין נשאר מספיק חלל פתוח למשחק”.

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

יוצאים לסיבוב בדירה

מבואת הכניסה המעוצבת

את תיאור השיפוץ נתחיל, באופן טבעי, מהכניסה לבית: “חשוב היה לנו לתת פתרון פונקציונאלי ואסתטי לכל הדברים שאותם אנחנו רוצים להניח כשמגיעים הביתה”, מספרת שיר, “ולכן תכננו ארון קיר גדול בהתאמה אישית אשר כולל בתוכו מקום אחסון לתיקים, מעילים ומטריות, נוסף על חפצים נוספים אשר בשימוש יומיומי וארון משקאות שהיה חשוב לדייר”. את ארון הקיר תכננה המעצבת כך שישתלב עם ארונות המטבח הגבוהים, ויחד הם עוטפים את הקירות כפתרון פונקציונאלי ואסתטי.

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

המטבח והסלון

המטבח תוכנן ועוצב על ידי שיר עצמה, ובוצע על ידי נגר בהזמנה אישית. “הרעיון היה לעבוד עם אלמנטים אחידים בכל חזיתות המטבח, כדי לייצר מראה שלם ואסתטי”, היא מספרת. “תכנַנו קיר שלם של ארונות גבוהים מעץ אלון, וקיר נוסף שבו קלפות עליונות לבנות, בשתי שורות עד לתקרה, לאחסון מקסימלי”. תחת הקלפות נקבעו מדפי אלון פתוחים המקלילים את התחושה במטבח. הקיר השלישי עם החלון נשאר פתוח, ללא אחסון עליון, והקיר חופה באריחים בפטרן שברון, עד לתקרה.

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

הסלון, שנמצא מימין למטבח, הוא רחב ידיים מספיק כדי לאפשר את הצבת הספה באמצע החלל ולא בצמוד לקיר. אל הקיר הוצמדה ספריית במבוק מודולרית המהווה אלמנט דקורטיבי ופונקציונאלי. “הסלון מעוצב בקו נורדי פרֵשִי, עם רקע לבן ורצפה אפורה־בהירה ורהיטים פונקציונאליים”, מוסיפה שיר. “את התחושה המרעננת בחלל, כפי שביקשו בני הזוג, השגנו על ידי שימוש בגוונים פסטליים בריהוט, בגופי תאורה, בטקסטיל ובפריטים משלימים, ובאמצעות קיר אחד בסלון שנצבע בגוון תכלת מעושן”. ארגזי התריס, המאפיינים דירות קבלן, טושטשו באמצעות וילונות רומאיים אשר רוב הזמן נשארים מקופלים מעלה, ומאפשרים לראות את הנוף המיוחד הנשקף מהחלון.

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

חדרי הרחצה

חדר הרחצה ושירותי האורחים חוברו לחדר רחצה אחד גדול, המשמש את הילדים ומאפשר לדיירים נוחות מרבית. “בחרנו בחומרים מיוחדים ובגוונים בהירים על סקאלת האפורים, בשילוב עם נגרות מותאמת אישית, שהתכתבו עם הסגנון הגיאומטרי הנורדי”.

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

חדרי הילדים והמשחקים

חדרי השינה והמשחקים של הילדים נצבעו בגוון אפור בהיר המבליט את שאר האלמנטים בחלל ומשרה אווירה רגועה. חדר השינה של הילדים נשאר חף מצעצועים ומבלאגן, בהתאם להחלטה ליצור חדר שכולו למשחקים, וכשמו כן הוא – מוקדש בעיקר לשינה נעימה יחד.

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

מאסטר הורים

“בחדר השינה של ההורים תכננו מחדש את חדר הרחצה, לניצול מקסימלי של החלל, ופתחנו את חדר הארונות – שהיה במקור קטן וצפוף – לחלל פתוח שדרכו ניתן לעבור מאזור השינה לחדר הרחצה”, ומסיפה שיר. “בחדר הרחצה רצינו להעניק תחושה של מלון בוטיק/ספא, ולכן השתמשנו בחומרים ובפריטים מיוחדים: הוזמן ספסל מעץ טיק למקלחון, שהותאם למידותיו, האסלה מפנקת ובעלת כמה מצבים, ובמקלחון נמצא חלון אשר משמש גם כמדף סבונים וחלקו העליון שקוף – וממנו ניתן לראות רק שמיים כחולים בשל הקומה הגבוהה שבה ממוקמת הדירה”.

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן צילום: שירן כרמל

עיצוב: שיר שדה כהן | צילום: שירן כרמל

בסופו של דבר התקבלה כאן דירה שהיא 100% של הדיירים החדשים – לא רק מבחינת בעלות, אלא גם מבחינת אופי והרגשה. בתוספת הנוף הנפלא והגובה המרשים, התקבלה כאן דירה שתשמש בית חם למשפחה הצעירה לעוד שנים רבות, כך נראה.