נכנסים לבתים

עיצוב נורדי משוגע – בלב הקיבוץ הפסטורלי

תגובות |shay|

אחד הדברים המרתקים שאפשר לחקור לאורך השנים בכל הנוגע להעדפות המגורים של האדם הוא ה’קרב’ בין העיר לכפר: אחת לכמה שנים, במחזוריות שלרוב אין לה הסבר מדויק, גוברת ההעדפה לאחת מצורות המגורים הללו, והתנועה לכיוונה הופכת חזקה ומשמעותית יותר. נדמה שהשנים האחרונות מאופיינות דווקא בשילוב מעניין: מצד אחד, מגדלי מגורים גבוהים בלב הערים הגדולות, שמושכים אליהם עוד ועוד אנשים מבחוץ; מצד שני, עוד ועוד אנשים שבילו שנים בעיר ומייחלים ולו למעט פסטורליה ושקט.

הזוג הצעיר שבמוקד הפרויקט הנוכחי ‘סבל’ מאותו דחף עז לחזור לאותו שקט, לקהילתיות, לעצמאות הילדים – וכמובן לבית עם החצר. מדובר בזוג עם שלושה ילדים בני שלוש, שש ושמונה, בתוספת כלבה וחתולה, שהחליטו שהגיע הזמן לעבור לקיבוץ, וליהנות מכל מה שיש לו להציע. הם רכשו בית בגודל 120 מ”ר, ובו שלושה חדרי שינה.

האישה – מעצבת פנים, בעלת המגזין לעיצוב הבית CRAZY NORDIC; בן זוגה – איש הייטק. שניהם גדלו בפריפריה, באווירה כפרית יחסיתועם פשטות קיבוצית. את הפשטות הזאת, לצד אלמנטים אורבניים הם יצקו לתוך הבית הפרטי שלהם.

הבית נבנה כחלק מפרויקט קבלני – על כל המגבלות הקשורות בכך – אך את העיצוב הבלתי מתפשר של סתיו, בעלת הבית, ניתן לראות בבירור. העיקרון החשוב ביותר מבחינתה היה שמירה על בסיס נקי פשוט וניטרלי – זאת כדי שתוכל בעתיד ‘להתפרע’ ולשנות דברים, אם תרצה, בקלות יחסית. עובדת היותה בעלת מגזין עיצוב, והעובדה שהיא נחשפת להרבה מאוד טרנדים, חומרים ועיצובים, לא הזיק, בלשון המעטה, ליצירת המראה העיצובי הנכון. בואו נראה איך עבד בפועל:

פשטות נורדית בלב הקיבוץ | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

אופן ספייס – עיצוב המטבח והסלון

המטבח והסלון נמצאים בחלל אחד משותף, כך שהסלון ממוקם ‘עם הפנים’ למטבח. “חשוב היה לי שתהיה זרימה בבית, ללא ריהוט כבד שמפריע לתחושה ולאווירה”, מסבירה סתיו. “עם זאת, רציתי שהסלון יהיה תָחום, שיהיו לו גבולות ברורים – היכן הוא מתחיל והיכן נגמר, וכך לגרום לתחושה מזמינה, נעימה וחמימה”. התיחום נעשה באמצעות שטיח ושתי כורסאות. הדיירים בחרו שלא למקם טלוויזיה בסלון.

סלון בלי טלויזיה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

גוונים בהרמוניה מושלמת | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

חגיגה של טקסטורות | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

ספריה מינימליסטית מאיקאה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

לפרויקטים נוספים של סתיו ברין לחצו כאן

 

ומה באשר למטבח? הוא עוצב בצורת רי”ש, עם דופן של ארונות גבוהים (שם נמצאים המקרר, התנור והמיקרוגל), ודופן של ארונות נמוכים, שם גם נמצאים משטח העבודה, הכיור, הכיריים וכן דלפק קפה. בפינה, בין ה’גבוהים’ ל’נמוכים’ ישנה נישת עץ עם מתקן תמי 4.

במרכז המטבח מוקמה פינת אוכל גדולה, המשמשת את המשפחה באופן יומיומי לארוחות, לקפה, לאירוח, לאפייה משותפת עם הילדים ועוד. מעל פינת האוכל נתלו שלוש מנורות עם אור עדין ומלא אווירה, אשר מעניק תחושה של התכנסות יחד, כמו ‘סביב המדורה’.

המטבח תוכנן בצורת ר’ | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

דופן ארונות גבוהים הנפתחים בטאצ’ לשמירה על מראה נקי | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

שיש לבן עם גידים אפורים עם ברז לבן להשלמת המראה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

נישה מעץ השוברת מעט ומכניסה חמימות ועניין למטבח | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

נבחרו ידיות פליז מינימליסטיות | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

כשעץ נפגש עם עץ | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

 

דלפק הקפה היה החלטה של הרגע האחרון”, מספרת סתיו. “משטח העבודה תוכנן להגיע עד הסוף, אך מאחר שאנחנו חובבים קפה, רצינו לייצר לכך מקום ייעודי”. הגוון שנבחר למטבח הינו אפור גרפיט, השיש בצבע לבן עם גידים עדינים. להשלמת המראה העדין נבחרו כיור ושיש לבנים.

דלפק קפה – החלטה של הרגע האחרון | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

מדפים מינימליסטים המשרתים את שותי הקפה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

חיבור חומרים מושלם | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

פלטת הגונים ממשיכה גם במטבח | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

 

מבואת הכניסה – מינימליסטית ופרקטית

המבואה של הבית אינה גדולה במיוחד, ובהתאם היא עוצבה בסגנון מינימליסטי מאוד: מצידה האחד נמצא ארון כניסה למטרות אחסון, שעוצב בקווים נקיים ונצבע לבן, כצבע הקיר, על מנת להיטמע בו. מן הצד השני של מבואת הכניסה נמצאת מראה ולצידה מדפוֹן ומתלים. המסדרון אשר נמצא מול הכניסה לבית עוטר בקרניזים, כמעין מסגרת, ונצבע עד חצי הגובה בכחול עמוק מעושן. בקצה המסדרון נמצאים חדרי השינה, חדר הרחצה ושירותי האורחים.

ברוכים הבאים | עיצוב: סתיו ברין | צילום: עינת מולכו

מצד אחד פריטים מינימליסטיים לשימוש יומיומי ומן הצד השני ארון לאחסון תיקים מעילים ונעליים | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

יפה. נקודה. | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

הקיר שמוביל בצד אחד לחלל המרכזי של הבית ובצידו השני מוביל לחדרים | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

פשטות שכזאת | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

חדר שינה הורים

בכניסה לחדר השינה נמצא קיר המשמש מעין מבואת כניסה לחדר, ועליו נקבעו מתלים ומראה.

גב המיטה נצבע בגוון NUDE, במטרה לתחום את אזור המיטה. ארון קיר הוזמן מנגר על פי מידות החדר, בגוון אפור בהיר עם ידיות לבנות, ועוצב בחלוקה מעניינת.
חדר הרחצה של ההורים לא גדול במיוחד, ולכן החליטה המעצבת להשאיר את חיפוי הקיר בלבן נקי.

מעל לארון הכיור נתלה מדף מינימליסטי שעליו הונחה מראה מעוצבת.

נכנסים לחדר השינה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

מבואת הכניסה לחדר השינה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: עינת מולכו

ארון קיר גדול אך לא משתלט | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

גב המיטה נצבע בגוון ניוד | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

ארון שתוכנן ע”י נגר לצרכיהם המדוייקים של הדיירים | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

נגרות בהתאמה אישית | עיצוב: סתיו ברין | צילום: עינת מולכו

ממול למיטה מוקם ספסל לדקורציה ולהתארגנות | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

מן הצד השני של קיר הכניסה נמצא חדר הרחצה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

מעל הכיור נתלה מדף למראה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

 

חדר הילדים בגובה

שלושת הילדים ישנים יחד באותו החדר, ולכן לא הוחלט לקנות מיטת קומתיים. “כיוון שזהו רהיט משמעותי מאוד בחדר, לא התפשרנו ובחרנו במיטה המעוצבת של המותג OEUF מניחותא”, מספרת סתיו. קיומו של חדר נוסף, המשמש למשחקים (נגיע אליו מייד), הביא את סתיו למסקנה כי יש לעצב את חדר השינה בגוונים רגועים וללא הרבה גירויים. פינת הלימודים שבחדר גם היא קטנה ומינימליסטית, ומאפשרת למידה נכונה.

חדר הילדים עוצב בגוונים מרגיעים ונעימים | עיצוב: סתיו ברין | צילום: עינת מולכו

גב המיטה מחבר בין מיטת המעבר ומיטת הקומותיים | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

מיטת קומותיים שהגיעה היישר מניו יורק | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

פינת עבודה מינימליסטית המאפשרת ריכוז ולמידה נעימה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

 

חדר המשחקים של הילדים וגם קצת של ההורים

הממ”ד של הבית מהווה חדר משחקים וטלוויזיה, וכן פינת עבודה להורים. לרוחבו של קיר שלם בחלל מוקמה יחידת ספרייה של המותג סטרינג – יחידה מודולרית שעוצבה על פי צורכיהם המדויקים של הדיירים. הגישה של ההורים בהקשר זה היא לחשוף את הילדים בזמן נתון למעט משחקים (המתחלפים אחת לכמה זמן), ולאפשר להם נגישות אליהם. כך נשמר העניין במשחקים, אין עומס, והילדים יכולים לקחת ולהחזיר עצמאית. העיצוב של החדר משרת זאת היטב.

ספרייה מודולרית בחדר המשחקים | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

ממשיכה את הקו המינימליסטי של הבית | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

בהמשך הקיר נמצאת פינת העבודה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

קופסאות לאחסון משחקים | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

מידוף בפינת העבודה | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

לספרים וקטלוגים של עיצוב | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

הספרייה משמשת לאחסון משחקים וספרים | עיצוב: סתיו ברין | צילום: שי לוגסי

 

שירותי האורחים

בניגוד לשאר חלקי הבית, ולחדר הרחצה של ההורים בעיקר, שעבורם נבחרו – כפי שניתן להתרשם – חומרי גמר ניטרליים יחסית, כאן החליטה המעצבת ‘להתפרע’ מעט, ויצרה קיר אורכי עם אריחי טראצו המכניסים הרבה אופי ושיק לחלל.

קיר טראצו אורכי בשירותי האורחים | עיצוב: סתיו ברין | צילום: עינת מולכו

 

המסקנה מעיצוב הבית המקסים בקיבוץ היא אחת: לא חייבים לבחור צורת מגורים אחת ולהעדיף אותה על פני השנייה. מלאכת העיצוב של סתיו אפשרה לה מצד אחד ליהנות מכל הטוב שמציע הקיבוץ, ומצד שני להכניס הביתה אלמנטים ‘עירוניים’, שישאירו עבור בני המשפחה את הזיכרון הזה קרוב מאוד לליבם. השילוב בין שני הצדדים הללו הביא לתוצאה מרשימה.

 

קרדיטים:

מטבח – MY KITCHEN

ספה – בדוסה

שולחן אוכל – טולמנס דוט

כיסאות – פרת ליבינג, טולמנס דוט, איקאה

שולחנות סלון, שטיח, שידת צד – פרת ליבינג

כורסא – תומיק

מדפים ומתלים – Bring it home

ספריה בסלון – איקאה

ספרייה בחדר המשחקים, שולחן בחדר הילדים – נגריית עידן (סטרינג)

מיטת קומותיים – ניחותא

כריות – NOLAND