נכנסים לבתים

פונקציונליות נוכחת – ונוחות בכל פונקציה

תגובות |shay|

איך משדרגים דירה קיימת והופכים אותה לביתית יותר, שמחה יותר, מוארת יותר? בעזרת שילוב בין שני אלמנטים: ביד אחת – פונקציונליות מורגשת היטב; ביד שנייה – נוחות שמופיעה בכל פינה. כשמצליחים לשלב בין שני אלו בהרמוניה מושלמת, מקבלים בית שאפשר להתאהב בו בכל יום מחדש. זה בדיוק מה שיצרו מעצבות הפנים שרון שגיא ומיטל שגיא מ־Apen studio, בדירת דופלקס בתל אביב.

“מדובר בנכס של זוג צעיר, בשנות ה־30 לחייו, המתגורר בבניין שעבר שימור במרכז העיר”, הן מספרות. “הכניסה לדירה היא מקומת המגורים, שבה ממוקמים מאסטר ההורים וחדר האורחים. היה בה חדר נוסף ששימש כחדר ארונות והכיל ארונות שונים שלא תאמו למבנה החדר, וכן חדר רחצה. הקומה הראשונה כללה את החללים הציבוריים של הדירה: המטבח, הסלון והמרפסת”.

פונקציונאלית, נוחות ועיצוב שלא מתפשר | צילום: מאיה אבגר

מכניסים את האור הטבעי הביתה | צילום: מאיה אבגר

 

אחד הדברים הראשונים שהלקוחות ציינו כאלמנט שנדרש בו שיפור היה מצב מבואת הכניסה: מדובר היה באזור חשוך, ללא שום מקור של אור טבעי. דרישה נוספת התייחסה לפונקציונליות: הלקוחה ביקשה לעצב חדר ארונות ייחודי, מעוצב ופונקציונלי – חדר ארונות פתוח שיכיל בעיקר תלייה ומעט אחסון סגור. הפונקציונליות נכחה גם בבקשה ליצירת פינה פרקטית במקום פינת עבודה לא מנוצלת, ובגדול, התבקשו המעצבות לרענן את מראה הדירה – הן מבחינת ריהוט והן מבחינת חומרים.

“הדירה בעלת פיצ’רים מיוחדים משלה”, מספרות שרון ומיטל. “לדוגמה: חלונות מעץ בקומה המקורית של הבניין, וחלונות בלגיים בקומת הגג. הקונספט העיצובי שלנו התמקד ביצירת תחושה של רוגע, חמימות וטבעיות תוך שמירה על עיצוב מוקפד. מקום מפלט של רוגע מחיי היום־יום. לשם כך עשינו שימוש בחומרים טבעיים ובפלטת צבעים עדינה ומדויקת”. זה הזמן לעבור למלאכת העיצוב בכל חלל וחלל.

 

לחדש ולרענן: עיצוב הקומה הראשונה – סלון ומטבח

בקומה הראשונה ישנה רצפת חלילה, האהובה מאוד על הלקוחה. היא הושארה ולא הוחלפה, אך שויפה בגימור מט, כדי להעניק לה מראה טבעי שהפיח בה חיים. לארונות המטבח נבחר גוון עדין בצבע חול, וידיות עדינות מפליז. פינת האוכל התחדשה בשולחן עם פלטת עץ אלון ובכיסאות מרופדים מבד אפור, וכן בגוף תאורה תלוי מקש.

“לסלון נבחרו ספה רכה וכורסה מראטן, שטיח בצבעים טבעיים, שולחן ברזל שחור ושולחן מעץ טבעי”, מספרות השתיים. “כמו כן, התאמנו לחלל הזה וילונות פשתן טבעי, שהקנו לסלון מראה של דירת נופש בחו”ל”.

בקומה הראשונה ישנה גם אותה פינה קטנה, פינת עבודה שמסתתרת מאחורי מדרגות העלייה לקומה. “הלקוחות ביקשו להסיר את פינת העבודה הזו, כי לא הייתה בשימוש בכלל”, מספרות המעצבות. “כדי להבטיח פונקציונליות ופרקטיות כמובטח, תכננו לאזור ספריית ברזל עדינה ואוורירית, המהווה גם אלמנט עיצובי מקסים”.

הסלון בגוונים טבעיים | צילום: מאיה אבגר

צילום: מאיה אבגר

כורסת ראטן לפינת ישיבה בסלון | צילום: מאיה אבגר

תוכננה ספריית ברזל עדינה ואוורירית, המהווה גם אלמנט עיצובי מקסים | צילום: מאיה אבגר

פריטי אקססוריז להשלמת הסטיילינג | צילום: מאיה אבגר

לארונות המטבח נבחר גוון עדין בצבע חול, וידיות עדינות מפליז | צילום: מאיה אבגר

פינת אוכל נעימה ואינטימית במטבח | צילום: מאיה אבגר

צילום: מאיה אבגר

צילום: מאיה אבגר

להאיר את מבואת הכניסה

“כדי להכניס אור טבעי לחלל החשוך הגדלנו את שטח המבואה, על חשבון נישת כניסה ואחסון שניצבה בסמוך”, מספרות המעצבות. “במקום אזור הנישה תוכנן חלון קבוע עם פרופיל בלגי, וכך קיבלנו אור טבעי מחדר הארונות המואר. מקור אור נוסף התקבל מחדר המדרגות, באמצעות החלפת דלת הכניסה בדלת ברזל לבנה בעלת צוהר, וכן באמצעות החלפת כל דלתות הפנים של קומת הכניסה לדלתות בעיצובנו, שבהן עשינו שימוש רב בזכוכית חלבית”.

בדרך זו הפכה קומה הכניסה, ובייחוד המבואה החשוכה (לשעבר…) מחלל כמעט ללא אור – לחלל מואר ונעים הזוכה באור טבעי ורך מכל החדרים. כדי להשלים את התמונה אובזר החלל באמצעות גוף תאורה תלוי ומרשים מעץ אלון טבעי.

הרצפה של כל הקומה חופתה בפרקט עץ פישבון אלון בגוון טבעי, וכן נבחר שטיח עם נגיעות צבע מדויקות בגווני אדמה, שיכניס חמימות לסביבתו, ונבחרה יצירת אומנות שמתאימה לגוונים הטבעיים של החלל. כדי לתת מענה פונקציונאלי לאזור המבואה הוצבה בה מראת כניסה עדינה, ולצידה מדף מינימליסטי, לשימוש הדיירים.

אור טבעי מאיר את מבואת הכניסה | צילום: מאיה אבגר

מינימליזם במיטבו | צילום: מאיה אבגר

צילום: מאיה אבגר

 

להכניס טבע, ליצור מרחב: חדר השינה

בעקבות ביטול נישת האחסון במבואה הסמוכה, ניתן היה להרחיב את חדר השינה וליצור בו עוד מקום פנוי. למיטת העץ הקיימת הותאמו שידות עץ מקסימות במראה גולמי, שהכניסו תחושה של טבע לחדר. לצידי המיטה מוקמו גופי תאורה – האחד צמוד קיר והשני צמוד תקרה, בגימור עץ וזכוכית חלבית, שמכניסים אור רך בשעות הערב. “להשלמת המראה של חדר השינה המרגיע והמזמין הוספנו שטיח עדין עם טקסטורה מיוחדת, ונגיעות של ורוד מעושן”, הן מספרות. “בחדר הרחצה הצמוד לחדר תוכננה יחידת אחסון נוספת לבקשת הלקוחות”.

למיטת העץ הקיימת הותאמו שידות עץ מקסימות במראה גולמי | צילום: מאיה אבגר

לצידי המיטה מוקמו גופי תאורה בגימור עץ | צילום: מאיה אבגר

צילום: מאיה אבגר

צילום: מאיה אבגר

מדפים מינימליסטים המשלימים את המראה הנקי של החדר | צילום: מאיה אבגר

נקודה של צבע | צילום: מאיה אבגר

פונקציונליות לפי הזמנה: חדר הארונות

כאמור, אחת הבקשות של הלקוחות הייתה ‘לטפל’ בחדר הארונות, שבמצבו המקורי היה לא מותאם לחלל. העיצוב החדש כלל תכנון מוקפד, ובאופן המותאם לצורכי הלקוחות, כמובן. “נוצר כאן חדר ארונות חלומי, מרווח ומואר”, מספרות שרון ומיטל, “שהכיל בעיקר תלייה – לבקשת הלקוחה”.

חדר ארונות פונקמיונאלי ומעוצב | צילום: מאיה אבגר

צילום: מאיה אבגר

דלת מזכוכית משוריינת המכניסה אור טבעי לחלל | צילום: מאיה אבגר

צילום: מאיה אבגר

צילום: מאיה אבגר

 

כפי שאפשר לראות, התכנון של שרון וסיגל, לצד הלקוחות – שנראה כי ידעו בדיוק מה הם רוצים – יצר דירה נפלאה, באזור נפלא ובבניין נפלא בפני עצמו. השילוב בין הפונקציונליות הנדרשת לנוחות המתבקשת גיבש דירה שאי־אפשר שלא להתפעל ממנה, בכל סנטימטר וסנטימטר ממנה.

 

קרדיטים:

ריהוט: פנטהאוז בייסיק, פיקאפ, טומיק, אלון דודו, טולמנס

תאורה: אסף ויינברום, קרני תכלת

טקסטיל: קונטרסט, טולמנס

אומנות: 1 of 135

אקססוריז: טולמנס,  bring it home